Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ημερίδα για εναλλακτικές καλλιέργειες

Οι εναλλακτικές καλλιέργειες και τα οφέλη που προσφέρουν είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιουλιανός Τσιράκης» στον Σκινέ.
Οπως επεσήμανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σκοπός της Περιφέρειας είναι η διοργάνωση ημερίδων σε όλο τον Νομό, σε μια προσπάθεια ανάλυσης ζητημάτων του πρωτογενούς τομέα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ημερίδας, κ. Μιχάλης Σκουντριδάκης, ανέφερε ότι: «Η ημερίδα αυτή είναι σημαντική διότι θα δώσει τη δυνατότητα στους καλλιεργητές του Νομού Χανίων, αλλά και στους εν δυνάμει καλλιεργητές που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα να ακούσουν από έμπειρους ομιλητές τι μπορούν να κάνουν με τις εναλλακτικές καλλιέργειες σε σχέση με τις εδαφοκλιματικές συνθήκες του Νομού Χανίων».
«Σκοπός μας είναι ο κόσμος να επιστρέψει στον πρωτογενή τομέα και αυτό θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον αγροτικό μας κόσμο», τόνισε ο διευθυντής  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Μιχάλης Μεσαριτάκης.
Το πρόγραμμα της ημερίδας:
9.30 π.μ. Χαιρετισμοί.
10.20 π.μ. «Εναλλακτικές – Συμπληρωματικές καλλιέργειες στην Κρήτη»: Λευτέρης Ντουντουνάκης, γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
10.40 π.μ. «Ιπποφαές: Προοπτικές ανάπτυξης της καλλιέργειας»: Συνταξιούχος καθηγητής Α.Π.Θ., δρ Γιώργος Δαουτόπουλος.
11.30 π.μ. «Καλλιέργεια αρωματικών φυτών»: Συνταξιούχος ερευνητής ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., δρ Κώστας Οικονομάκης.
11.50 π.μ. «Βότανα – Συνεργασίες – Εκχυλίσεις – Ερευνα»: Γεωπόνος, RND της εταιρείας KORRES, κ. Γιώργος Σταυρόπουλος
12.20 μ. «Αλόη»: Ηλίας Χρονάκης.                          


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα