Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

«Κάθε σπίτι και ένας αιμοδότης»

«Κάθε σπίτι και ένας εθελοντής αιμοδότης» είναι το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, που πραγματοποιούν σήμερα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων ´Ο Αγιος Ιωάννης´, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και τον Δικηγορικό Σύλλογο.
Η  αιμοδοσία θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων.
Οπως ανέφερε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων ´Ο Αγιος Ιωάννης´, κα Δέσποινα Ροδουσάκη, «είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τους δύο Συλλόγους. Ελπίζουμε να επαναληφθεί στο μέλλον και να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους φορείς των Χανίων».
«Αν σε κάθε σπίτι υπάρχει από ένας εθελοντής αιμοδότης, ο Νομός μας θα είναι αυτάρκης σε αίμα που μπορεί να χρειαστεί κάποιος συνάνθρωπός μας σε μια έκτακτη ανάγκη», επεσήμανε η κα Ροδουσάκη.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Μανώλης Βολικάκης, ανέφερε πως: «Εδώ και μια δεκαετία, κάθε τέτοια εποχή, ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία ως μια προσφορά προς τους Χανιώτες συμπολίτες μας, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη μας. Δυστυχώς, στα Χανιά πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει να υπάρχει μεγάλη έλλειψη αίματος, όταν προκύψει έκτακτη ανάγκη σε κάποιον συνάνθρωπό μας. Γι’ αυτό καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια. Σύνθημά μας είναι ´Δώσε λίγο αίμα, σώζεις μια ζωή´», τόνισε ο κ. Βολικάκης.
Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, ο δικηγόρος, κ. Ευτύχης Μαυρογένης, συνεχάρη για την πρωτοβουλία τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων ´Ο Αγιος Ιωάννης´ καθώς τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει σπουδαία παρουσία.
«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση για μια καλύτερη ζωή, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων δεν μπορούσε να μην συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη διαδικασία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι λίγο αίμα την κατάλληλη στιγμή, στον σωστό χρόνο, σώζει ζωές», ανέφερε ο κ. Μαυρογένης και κάλεσε το σύνολο δικηγόρων και πολιτών του Νομού να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα