Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προς Βόρειο Πόλο – Χωριό του Αϊ Βασίλη ενταύθα

Με κεφαλαία γράμματα ευανάγνωστα -για να μη δημιουργηθεί κανένα λάθος και καταλήξει αλλού- αναγράφονται στο μπροστινό μέρος του φακέλου τα στοιχεία (όνομα και διεύθυνση) τόσο στη θέση του παραλήπτη όσο και στη θέση του αποστολέα!
Καλά κλεισμένος ο φάκελος, με συρραπτικό, ίσως για να μη διανοηθεί κανένας να τον ανοίξει παρά μόνο ο τελικός αποδέκτης του! Ή, ίσως και εξαιτίας του μεγάλου ταξιδιού που θα κάνει από τα Χανιά έως τον Βόρειο Πόλο· τόσα βουνά, τόσα ποτάμια, θάλασσες, δάση, λαγκάδια θα πρέπει να περάσει… απίστευτη ταλαιπωρία!
Ο,τι πιο ενδόμυχο, η μεγαλύτερη επιθυμία όλου του κόσμου είναι αποτυπωμένη μέσα σε αυτόν τον φάκελο και δεν πρέπει επουδενί κάτι να πάει στραβά και να μην παραδοθεί το γράμμα στον Αγιο Βασίλη.
Τι θα μπορούσε άλλωστε να πάει στραβά; Τα γραμματόσημα είναι στη θέση τους: το χριστουγεννιάτικο δέντρο των 25 λεπτών και δίπλα του αυτό των 50 λεπτών με έναν χαμογελαστό κλόουν(;) ζωγραφισμένο διά χειρός Γιάννη!
Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι η αληθινή, η πραγματική αγάπη του αποστολέα προς τον αποδέκτη που δεν μπορεί να περιοριστεί μόνον εντός του φακέλου, αλλά αναγράφεται με πολύ πιο μεγάλα γράμματα στο πίσω μέρος του: «ΑΓΙΕ ΒΑΣΙΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ»!
Ποιος στ´ αλήθεια -άνθρωπος, άγιος ή θεός- θα μπορούσε να μην πραγματοποιήσει την όποια επιθυμία ενός 9χρονου παιδιού που περιμένει το δώρο του για τα Χριστούγεννα…;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα