Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΑ
Λαογραφική αποσπερίδα
Λαογραφική αποσπερίδα αφιερωμένη στην ελιά και το λάδι διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσικαλαριών σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. στο στέκι του Συλλόγου στα Τσικαλαριά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δάσκαλος – λαογράφος, Σταμάτης Αποστολάκης, θα αναφερθεί στα λαογραφικά της ελιάς και του λαδιού, ενώ ηλικιωμένοι του χωριού θα διηγηθούν τις αναμνήσεις τους από τα ελιομαζώματα.
Η εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου να καταγράψει τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής καθώς και τις αναμνήσεις των ανθρώπων από τις καθημερινές δραστηριότητες του παρελθόντος.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΕ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ
Κοπή βασιλόπιτας
Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων – Παράρτημα Κολυμπαρίου την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κολυμπαρίου. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από τον Κώστα Κεχράκο (κιθάρα) και τον Σταύρο Ψαρουδάκη (λύρα).

ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ
Συναυλία μουσικής τζαζ
στο Πνευματικό Κέντρο
Μια ιδιαίτερη συναυλία τζαζ μουσικής με τίτλο ´The rock standards´ από το μουσικό τρίο Mark Abrams, Κώστα Μαγγίνα και Μιχάλη Καπηλίδη, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. με είσοδο 15 ευρώ και φοιτητικό 8 ευρώ. Ολα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.
Οπως αναφέρει ο Αντώνης Νταγαδάκης στη σχετική ανακοίνωση της Ad Artis, που διοργανώνει τη συναυλία ´στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της περιόδου αυτής, θέλουμε να δώσουμε ένα τόνο αισιοδοξίας πιστεύοντας ότι πολιτισμός είναι το δικαίωμα να επιλέγουμε τις πραγματικές αξίες και να αγωνιζόμαστε γι? αυτές και η συμπαράσταση στον συνάνθρωπό μας, που αντιμετωπίζει αυξημένες δυσκολίες.
Με τη συναυλία των κορυφαίων αυτών μουσικών και τον σκοπό μας να διαθέσουμε όλα τα κέρδη στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων περιμένουμε από το χανιώτικο κοινό να αγκαλιάσει και να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια διότι είμαστε σίγουροι πως θα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη´.

ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ SABBIONARA
Παράταση έκθεσης ζωγραφικής

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η ομαδική έκθεση ζωγραφικής καλλιτεχνών από τα Χανιά που πραγματοποιείται στην Πύλη Sabbionara και σκοπό έχει την ενίσχυση ενός μικρού κοριτσιού που παλεύει με τον καρκίνο. Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση της κοινωνίας των Χανίων καθώς και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν η έκθεση παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου με ωράριο λειτουργίας 6 – 9 μ.μ..
Οπως αναφέρουν οι διοργανώτριες της έκθεσης Ρόζα Τσιγκουνάκη και Ολγα Χναρά, ´η ανταπόκριση του κόσμου καθώς και των καλλιτεχνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Η κοινωνία των Χανίων ανταποκρίθηκε με αγάπη πάνω από όλα και έπειτα με συνείδηση που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η ευαισθησία, η ευσυνειδησία, η ευθύνη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο και αν εμείς κάποιες φορές δυσπιστούμε και αμφιβάλλουμε.
Την έκθεση έχει επισκεφτεί πάρα πολύς κόσμος (παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες όλες αυτές τις μέρες) και τα έργα που υπήρχαν στην έκθεση εξαντλήθηκαν σχεδόν την  ημέρα των εγκαινίων.  
Νέες προσφορές καλλιτεχνών, όμως, έχουν συμπληρώσει την έκθεση και έτσι κάθε επισκέπτης έχει πάντα τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα έργο.
Η βοήθεια στη μικρή Ηρώ σε συνδυασμό με την προσφορά των έργων σε τιμές πολύ πιο κάτω από το κόστος τους πιστεύουμε ότι κάνει όλο αυτόν τον κόσμο που έρχεται στην έκθεση να χαίρεται απο τη μιά για τη βοήθεια που προσφέρει και από την άλλη γιατί μπορεί να αποκτήσει ένα έργο τέχνης από έναν ντόπιο καλλιτέχνη, το οποίο κάτω από αλλές συνθήκες ίσως δεν θα το έκανε.
Ενα μεγάλο «ευχαριστώ» θα ήταν μικρό γιατί πραγματικά όλος αυτός ο αγώνας που γίνεται στηρίχθηκε πρώτα από όλα σε εσάς, όλους τους γνωστούς αγνώστους που κατάλαβαν, ένοιωσαν, έκαναν δικιά τους την αγωνία αυτών των γονιών, την υπεράνθρωπη προσπάθεια της μικρής Ηρούς, που χαμογελά και υπομένει.
Σε λίγες μέρες η Ηρώ θα βρεθεί στην Αγγλία με μια μεγάλη ελπίδα και πολλές ευχές από όλους εμάς να γίνει καλά´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα