Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ενοχλημένη η κυβέρνηση

Αθήνα
Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, ο οποίος έκανε λόγο για «παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπίας των Χριστιανών, πίσω από την οποία κρύβεται ο διεθνής Σιωνισμός».
«Δεν είναι στον ρόλο της κυβέρνησης να κρίνει και να σχολιάζει δηλώσεις ιερέων», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. ´Είναι, όμως, υποχρέωσή της´, τόνισε, ´να καταδικάζει τη γλώσσα του μίσους από όποιον κι εάν εκφέρεται. Είναι υποχρέωσή της να στιγματίζει ως απαράδεκτη τη γλώσσα που αρνείται το ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας´.
´Οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο. Προσβάλλουν την Ελλάδα. Προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Προσβάλλουν την ίδια την κοινωνία μας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η ελληνική εβραϊκή κοινότητα. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία και η κοινωνία μας, τις καταδικάζουν απερίφραστα´, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ
Στη Δικαιοσύνη ανθυπαστυνόμος
Αθήνα
Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκε ανθυπαστυνόμος της Ελληνικής Αστυνομίας βάσει δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρους του από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση ανευρεθέντος πορτοφολιού στην Υπηρεσία του.
Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 9 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, που ήταν αξιωματικός Υπηρεσίας ο ανθυπαστυνόμος, στην Αθήνα, μία Βουλγάρα, η οποία παρέδωσε το πορτοφόλι ειδικού φρουρού, το οποίο είχε βρει στον δρόμο και περιείχε χρήματα και την υπηρεσιακή ταυτότητα του κατόχου. Ο ανθυπαστυνόμος, όμως, που το παρέλαβε, δεν το παρέδωσε στον ειδικό φρουρό ούτε φυσικά κατέγραψε το περιστατικό, όπως προβλέπεται απο τους κανονισμούς της Αστυνομίας.
Η πράξη του αποκαλύφθηκε, όταν την ίδια ημέρα η Βουλγάρα ξαναπήγε στο Αστυνομικό Τμήμα, επειδή δεν της τηλεφώνησε ο ειδικός φρουρός για να την ευχαριστήσει και ανέφερε το περιστατικό στον διοικητή. Αυθημερόν ο διοικητής κάλεσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και έτσι διαπιστώθηκε η πράξη του ανθυπαστυνόμου αξιωματικού Υπηρεσίας. Αμέσως τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία απεστάλη στον εισαγγελέα.

ΣΤΗΝ ΑΣΟΕ
Επεισόδιο μικρής έντασης
Αθήνα
Επεισόδιο μικρής έκτασης σημειώθηκε στη 1 μετά το μεσημέρι χθες, έξω από την ΑΣΟΕ. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ομάδα νεαρών που ήταν μέσα στη Σχολή, επιτέθηκε με πέτρες σε συνεργείο του Δήμου και υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, που βρίσκονταν στην οδό Πατησίων, για έρευνες σχετικά με την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί κάλεσαν την Αστυνομία και έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Για λίγη ώρα επικράτησε ένταση αλλά το επεισόδιο τελικά έληξε χωρίς να υπάρξει συνέχεια και χωρίς να συλληφθεί κανείς. Όπως αναφέρθηκε από την Αστυνομία δεν υπήρξε χρήση χημικών.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κατασχέθηκαν προϊόντα μαϊμού
Αθήνα
Τεράστια ποσότητα παράνομων εμπορευμάτων και ειδικότερα προϊόντων – μαϊμού, βρέθηκε σε δύο μεγάλες αποθήκες, που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και τη Νομαρχία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παραεμπορίου, στην οδό Σερβίων 6 Ακαδημίας Πλάτωνος και στην οδό Μενάνδρου 4 στην Ομόνοια.
Ήδη, τα συνεργεία του Δήμου καταμετρούν και απομακρύνουν τα εμπορεύματα από τις αποθήκες, ενώ στην έρευνα συμμετέχει και το ΣΔΟΕ.

29 ΚΑΙ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Απεργία της Υ.Π.Α.

Απεργία στις 29 και 30 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μετατάξεις πιλότων και μηχανικών, που προβλέπονται από τον νόμο για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα