Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

?Ενα πεινασμένο στόμα?

´Ενα πεινασμένο στόμα δεν μπορεί να φιλήσει τον κόσμο, άρα, μοιραία, θα τον δαγκώσει´. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η συγγραφέας Λένα Διβάνη κατά την παρουσίαση του καινούριου της βιβλίου που έχει τίτλο ´Ενα πεινασμένο στόμα´ (εκδ. Καστανιώτης), η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο βιβλιοπωλείο Πελεκανάκη στα Χανιά. Η κα Διβάνη τόνισε ότι πίσω από τη σύγκρουση των βασικών πρωταγωνιστών του βιβλίου, του νεαρού Γιάννη και του καθηγητή του στο Πανεπιστήμιο Χρήστου Κρεμόπουλου, μαίνεται η μάχη ανάμεσα στους έχοντες και τους μη έχοντες.  
´Νομίζω ότι το καινούριο μου βιβλίο είναι το πιο επίκαιρο βιβλίο που έχω γράψει ποτέ´, δήλωσε η κα Διβάνη μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση για να προσθέσει: ´Στον τίτλο φαίνεται αυτό. Ολοι ξέρουμε ότι ο χειμώνας αυτός θα είναι ο πιο δύσκολος χειμώνας που έχουμε περάσει ποτέ από το 1941 σύμφωνα με μια εκτίμηση που διάβασα στην «Καθημερινή»´.
´Θα μείνει στην ιστορία ως ο κρύος χειμώνας του 2011. Οποιος επιβιώσει επιβίωσε. Αλλά το πιο δύσκολο δεν είναι να επιβιώσεις αλλά πώς θα βγεις από αυτό´, σημείωσε η κα Διβάνη και συμπλήρωσε σχετικά με τη συγγραφή και την υπόθεση του βιβλίου: ´Οι συγγραφείς είμαστε λίγο προφήτες – οφείλουμε να είμαστε- είμαστε ένα βήμα πριν την κοινωνία. Οταν συνέλαβα την ιδέα του βιβλίου διαισθανόμουν ότι θα γίνει ακριβώς αυτό. Κι έτσι αποφάσισα να γράψω μια ιστορία για έναν άνθρωπο που δεν έχει τίποτα και ο οποίος θυμώνει, τρελαίνεται επειδή είναι στριμωγμένος στη γωνία και δεν έχει καμία ελπίδα να ξεστριμωχθεί -παρά τα απίστευτα προσόντα του. Είναι νέος, έξυπνος, μορφωμένος τα έχει όλα. Τα βάζει, λοιπόν, με τον πιο διάσημο καθηγητή του στη Νομική, ο οποίος τα έχει όλα αλλά δεν θα του μείνει τίποτα. Θα είναι ένας ανελέητος αγώνας´.
Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα