Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Ισλαμαμπάντ
Τις σορούς 90 ατόμων είχαν ανασύρει μέχρι χθες βράδυ τα σωστικά συνεργεία από τα συντρίμμια του Airbus Α321 των πακιστανικών αερογραμμών AirBlue, το οποίο συνετρίβη χθες το πρωϊ, με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι δεν επέζησε κανείς από τους 152 επιβάτες.
Η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πολιτικής αεροπορίας, η πτήση 202 απογειώθηκε από το Καράτσι στις 05:45 ώρα Ελλάδας και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο Ισλαμαμπάντ όταν συνετρίβη στις 07:43 ώρα Ελλάδας. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Airblue απέδωσε το δυστύχημα στις κακές καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση και πυκνές νεφώσεις) που επικρατούσαν στην περιοχή.
«Εκ πρώτης όψεως, αιτία του δυστυχήματος φαίνεται να ήταν η κακοκαιρία. Αλλά αυτό θα το διαπιστώσουν οι έρευνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ραχέλ Αχμέντ.
Από το Παρίσι, η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος ήταν σχετικά καινούργιο, καθώς παραδόθηκε το 2000, ενώ ο μέσος όρος ζωής τέτοιου τύπου αεροσκαφών είναι 30 με 40 χρόνια. Είχε καταγράψει συνολικά 34.000 ώρες πτήσης και 13.500 πτήσεις.
«Το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ όταν έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου και αργότερα μάθαμε ότι το αεροπλάνο είχε συντριβεί,» δήλωσε αξιωματούχος.
«Έβρεχε. Από το παράθυρο του γραφείου μου είδα το αεροσκάφος να πετάει πολύ χαμηλά», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.
Το πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΑΑJ μετέδωσε εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος. Την περιοχή έχει καλύψει πυκνός καπνός, ενώ πολλά δέντρα έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ σπεύσει συγγενείς και φίλοι των επιβατών και ζητούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα