Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ

Κατά γενική ομολογία ο προχθεσινός 5ος γύρος ήταν ο συναρπαστικότερος -μέχρι τότε βέβαια- του 3ου διεθνούς σκακιστικού τουρνουά που φιλοξενείται στην Παλαιόχωρα και είχε ως αποτέλεσμα να μείνους τρεις οι αθλητές που διατηρούσαν το απόλυτο, με 5 νίκες στους ισάριθμους αγώνες τους.
Την Κυριακή λοιπόν, ο ουκρανός γκραν μέτρ της ΣΑΧ Γιούρι Κριβορούτσκο, ο σέρβος διεθνής μετρ Μίσα Παπ και ο Αντρέι Ριτζάκοφ (Ρωσία) κέρδισαν τους Γιάροσλαβ Ζινσάνκο (Ουκρανία), Σεργκέι Βολκόφ (Ρωσία) και Ντέιβιντ Αλμπέρτο (Λουξεμβούργο), με αποτέλεσμα να ισοβαθμούν στην 1η θέση με 5β, όμως χθες βράδυ έπαιξαν Παπ-Ριτζάκοφ, οπότε σίγουρα κάτι άλλαξε στην κορυφή, την οποία ακολουθούσαν έχοντας μισό βαθμό λιγότερο οι Σβετούσκιν (Μολδαβία), Ζουμπάρεβ (Ουκρανία), με τον πρώτο να ήταν ο χθεσινός αντίπαλος του Κριβορούτσκο.
Συνωστισμός γίνεται στους 4 βαθμούς, αφού τους έχουν συγκεντρώσει 26 παίκτες (αναμέσα τους η μέχρι τότε καλύτερη γυναίκα, Κατερίνα Λάχνο-Ουκρανία, ο καλύτερος έφηβος, Πρασάνα Ράο-Ινδία και οι έλληνες Χρήστος Μπανίκας, Κώστας Μακρίδης, Γιώργος Γκούμας).
Από τα χανιωτάκια, τα σημαντικότερα προχτεσινά αποτελέσματα ήταν οι ισοπαλίες που απέσπασαν ο Σπ. Ναούμ και Χαρ. Μπαλωμενάκης απέναντι σε Van Nies (Ολλανδία) και De Labacca (Γαλλία), αντίστοιχα. Οι δυο αυτοί αθλητές, μαζί με τους Αλ. Αγναντή, Εμμ. Καζάκο, Φιλ. Κουβάτσο, Μαρ. Τσαρουχά, Γ. Καλογερή, Ν. Σανδαλάκη, Δ. Αγναντή έχουν από 3 βαθμούς και ισοβαθμούν στις θέσεις 53η – 110η.
Το κεντρικό σύνθημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας “GENS UNA SUMUS” (όλοι είμαστε μία οικογένεια) βρίσκει εφαρμογή καθημερινά στην Παλαιόχωρα, δείχνοντας έναν άλλο τρόπο σχέσεων μεταξύ των αθλητών. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και ο Δήμος Πελεκάνου, που έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων. Η προχθεσινή μέρα ήταν το αποκορύφωμα, με τη διεξαγωγή του ομαδικού τουρνουά μπλιτς που διοργανώθηκε σε κεντρικό δρόμο.
Πήραν μέρος εικοσιμία τετραμελείς ομάδες και ο αγώνας κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους παίκτες των ομάδων που κέρδιζαν ν’ απολαμβάνουν και μια… παγωμένη τσικουδιά, προσφορά από το καφέ “Πλατεία”.
Το τουρνουά (που διοργανώνει ο Δήμος Πελεκάνου σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανιών και συνδιοργανώτρια τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Χανίων) συνεχίζεται σήμερα (από τις 5.30μμ, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πελεκάνου) με τον 7ο γύρο, που αναμένεται να ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα, όσον αφορά τη βαθμολογία στις υψηλές θέσεις.
Οι αγώνες ολοκληρώνονται μεθαύριο, ενώ καλύπτονται αναλυτικά στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας www.chaniachess.gr.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα