Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΚ

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει: “Η ΑΝΕΚ LINES, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης στο σπουδαίο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου», ταξίδεψε δωρεάν, στην Κέρκυρα πριν λίγες ημέρες 45 παιδιά της κοινότητας. Η ΑΝΕΚ εκφράζει έτσι έμπρακτα τη δέσμευσή της να αποτελεί στήριγμα και αρωγό κάθε πρωτοβουλίας που με αγάπη και τρυφερότητα αγκαλιάζει παιδιά και κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται βοήθεια και συμπαράσταση. Με γνώμονα αυτή τη δέσμευση η ΑΝΕΚ συντάσσει τις δυνάμεις της με την «Κιβωτό του Κόσμου» προκειμένου να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες της.
«Η Κιβωτός» μεριμνά για παιδιά που βιώνουν καθημερινά την εγκατάλειψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, την Ακαδημία Πλάτωνος. Ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με σκοπό να αποτελέσει μια εστία φροντίδας, συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον των παιδιών αυτών και συγκεντρώνει σήμερα περίπου 200 παιδιά από όλη την Ελλάδα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού. Αντιμετωπίζοντας σοβαρές προκλήσεις στην εξασφάλιση πόρων και υποδομών το σημαντικό έργο της Κιβωτού του Κόσμου έχει κερδίσει τις καρδιές των ανθρώπων καθώς εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη βράβευσή της από την UNESCO και από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία. Αλλά και την επιβράβευσή της ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού, από τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και τον νυν Πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια.
Η πολυετής δυναμική παρουσία της ΑΝΕΚ LINES στον χώρο της ακτοπλοΐας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο. Η χορηγία μεταφοράς των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου συνάδει με την κοινωνικά υπεύθυνη εταιρική πολιτική της ΑΝΕΚ LINES να προσφέρει απλόχερα τη βοήθεια της στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από δύσκολες συνθήκες”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα