Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Οι δημόσιοι ελεύθεροι χώροι και η βιοκλιματική αρχιτεκτονική θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του 22ου Συνεδρίου που διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) και η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), στα Χανιά από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, το Συνέδριο θα έχει ως θέμα «Οι Δημόσιοι Ελεύθεροι Χώροι ως Κοινωνικό Αγαθό και η Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική στον δομημένο χώρο» και αναμένεται να συμμετέχουν σε αυτό επιστημονικοί φορείς αλλά και πρωτοβουλίες πολιτών που δραστηριοποιούνται στα εν λόγω θέματα.
Χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΠΑΝΔΟΙΚΟ και της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Κρήτης, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, του Δήμου Χανίων, των Νομαρχιών Χανίων και Λασιθίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Πάρης Φούντας, τόνισε μετά το τέλος της συνεδρίασης ότι συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του Συνεδρίου, ενώ τέθηκε και το επιστημονικό κομμάτι: “Στόχος μας είναι να μπορέσει να προκύψει ένα τεκμαρτό οικολογικό αποτέλεσμα που να μπορεί να είναι κτήμα όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και της ΚΕΔΚΕ με την οποία συνδιοργανώνουμε το Συνέδριο”, τόνισε ο κ. Φούντας και πρόσθεσε ότι στο ΠΑΝΔΟΙΚΟ, που έχει έδρα τον Βόλο, συμμετέχουν 85 οικολογικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα: “Όλοι μαζί φροντίζουμε να αντιμετωπίζουμε από κοινού κάποια σοβαρά οικολογικά θέματα και βέβαια οργανώνοντας ένα συνέδριο μια φορά τον χρόνο με συγκεκριμένη θεματολογία προκύπτει και αποτέλεσμα. Αρκεί να σας πω ότι το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” που τρέχει στους ΟΤΑ αυτή τη στιγμή είναι αποτέλεσμα παλαιότερου συνεδρίου του ΠΑΝΔΟΙΚΟ και της ΚΕΔΚΕ”, σημείωσε ο κ. Φούντας.
Ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης επεσήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποφάσισε προχθές να συμμετέχει στην οργάνωση του συνεδρίου, ενώ σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής τόνισε: “Μετά από πρότασή μου έγινε δεκτό να διαμορφωθούν δύο επιτροπές μία οργανωτική επιτροπή και μία δεύτερη επιστημονική επιτροπή. Ήδη έχει γίνει μια σημαντική δουλειά εκ μέρους των οργανωτών σε ό,τι αφορά τα θέματα του συνεδρίου. Πιστεύω ότι η επιστημονική επιτροπή θα καταλήξει μέσα στην εβδομάδα στο τελικό πρόγραμμα με βάση τη δουλειά που έχουν κάνει το ΠΑΝΔΟΙΚΟ και οι οικολογικές οργανώσεις έτσι ώστε – παράλληλα με τη δουλειά της οργανωτικής επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με τον προσδιορισμό των χώρων και με το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων – σύντομα θα μπορούμε να είμαστε έτοιμοι και το συνέδριο να στεφθεί με επιτυχία”.
Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα