Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Λίγες μόλις ημέρες μετά την εισαγγελική πρόταση για παραπομπή όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο λεγόμενος «Κρητικός» του «συνδικάτου του εγκλήματος, ο 35χρονος Ρεθυμνιώτης Απόστολος Πετράκης, προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες σε σχέση με το καταγεγραμμένο υλικό της ΕΥΠ.
Για μία ακόμα φορά αναλαμβάνει την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της απαγωγής του εφοπλιστή, ενώ εξαπολύει επίθεση κατά της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης για τον «στημένο» τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την πολύκροτη υπόθεση.
Από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται από τον περασμένο Ιούλιο -αν και έχει ζητήσει να μεταχθεί σε φυλακή της Κρήτης- ο 35χρονος σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» υποστηρίζει ότι «υπάρχουν συνομιλίες που δεν μπορεί να τις αντέξει το ήδη κλονισμένο πολιτικό σύστημα» και τονίζει: «Δεν είναι δική μου δουλειά να αποκαλύψω με ποιους πολιτικούς συνομιλούσαμε. Ρωτήστε αυτούς που έχουν στην κατοχή τους τον πρωτότυπο δίσκο. Ρωτήστε τον κ. πρέσβη, βουλευτή πλέον, που ήταν επικεφαλής της ΕΥΠ. Αυτός δεν μας έπιασε; Αυτός έχει και τον πρωτότυπο δίσκο. Ή μήπως δεν θέλουν να αποκαλύψουν τις συνομιλίες, γιατί τις χρησιμοποιούν για άλλους δικούς τους σκοπούς; Μήπως το υλικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για εκβιασμούς και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών; Εμείς ζητάμε να τα αποκαλύψουν όλα. Εάν δεν φοβούνται, γιατί αρνούνται την πλήρη απομαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης των CD; Εάν αυτές οι συνομιλίες είχαν βγει, θα παίζανε μέρα νύχτα στις ειδήσεις. Το γεγονός και μόνο ότι επικοινωνούν μαζί μας κάποια πολιτικά πρόσωπα καθιστά σαφές ότι και αθώες να είναι οι συνομιλίες, τους δημιουργούν σοβαρά προβλήματα».
Ο κατηγορούμενος επαναλαμβάνει αυτό που υποστήριζε εξαρχής, ότι «ο Βλαστός έχει σχέση με την απαγωγή, μόνο ως προς το ξέπλυμα των χρημάτων»: «Τηλεφώνησα στον Βλαστό όταν προετοίμαζα την απαγωγή, στη φυλακή όπου κρατούνταν. Του είπα ότι ετοιμάζω μια δουλειά και θα χρειαστώ τη βοήθειά του. Με ρώτησε αλλά δεν του είπα, επειδή δεν ήθελα να το γρουσουζέψω πριν γίνει… Όταν παρέλαβα τα λύτρα, του ζήτησα να με βοηθήσει να ξεπλύνω ένα μέρος». Όπως εξηγεί απευθύνθηκε στον Βλαστό τόσο λόγω της φιλικής τους σχέσης όσο και επειδή είχε? διασυνδέσεις. «Το όνομά του (του Βλαστού) εξυπηρετούσε τους σκοπούς της αστυνομίας. Ηθελαν να παρουσιάσουν μια τεράστια επιτυχία και το όνομά του ήταν πολύ ισχυρό. Στη διαδικασία της προανάκρισης στη ΓΑΔΑ, ο τότε επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής Σταύρος Σταυρόπουλος φανέρωσε ένα μίσος απέναντι στον Βλαστό. Δεν τον ενδιέφερε ποια άλλα άτομα ήταν στην υπόθεση, αλλά πώς θα ενοχοποιήσει περισσότερο τον Βλαστό». Ο Απόστολος Πετράκης αναφέρεται και στον 32χρονο συγκατηγορούμενό του Μανώλη Σκαρλάτο από την Αγία Γαλήνη, επιμένοντας στην αθωότητά του.
«Ο Σκαρλάτος έχει αποδείξει με στοιχεία ότι βρισκόταν στην Κρήτη όλες τις ημέρες της απαγωγής. Δεν ήξερα ότι ενοχοποιείται η φιλική σχέση που είχε με τον Βλαστό. Ούτε φανταζόμουν ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα η κρητική καταγωγή.
Και το λέω αυτό, επειδή η ανακρίτρια μου είχε πει “ξέρω ότι ο Σκαρλάτος δεν έχει σχέση με την επιχείρηση, αλλά μπορεί να σε βοήθησε να κρύψεις τα λύτρα στην Κρήτη”. Από την Κρήτη είμαι και εγώ και αν ήθελα να τα κρύψω εκεί θα το είχα κάνει καλύτερα από τον καθένα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα