Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ

Εκδήλωση, στην οποία έγινε απονομή βραβείων
και επαίνων σε μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων
του Νομού Χανίων, που συμμετείχαν σε διαγωνισμό
με ζωγραφιές για το περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Δημοτικό Κήπο Χανίων.
Τον διαγωνισμό είχε προκηρύξει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Χανίων και τον υπεύθυνο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φώτη Ποντικάκη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που γιορτάστηκε το περασμένο Σάββατο.
H Μαίρη Αλεξανδρίδου, υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, σε δήλωσή της τόνισε ότι “ζητήσαμε από τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων, που υλοποιούν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, να ζωγραφίσουν έργα με θέμα το περιβάλλον που ονειρεύομαι. Τα παιδιά καθώς και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό. Δεχτήκαμε περίπου 300 ζωγραφιές, ενώ σε όλα τα έργα των μαθητών υπήρχε έντονο το στοιχείο της αγάπης για το περιβάλλον, καθώς μέσα από τις ζωγραφιές τα παιδιά δείχνουν ότι είναι αρκετά ευαισθητοποιημένα και θέλουν να κάνουν πράγματα όχι μόνο για τον τόπο τους αλλά και για τον πλανήτη γενικότερα”.
Η ίδια υπογράμμισε ότι “με την εκδήλωση αυτή θέλουμε να δείξουμε ότι το σημερινό σχολείο έχει σαν στόχο να δημιουργήσει όχι μόνο μορφωμένους αλλά ενεργούς και άξιους πολίτες”, κατέληξε.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Φώτης Ποντικάκης, τόνισε ότι “είναι η πρώτη χρονιά που διοργανώνουμε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον. Θέλω να υπογραμμίσω ότι ανάμεσα στα έργα υπήρχαν και εξαιρετικές ζωγραφιές, που δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο τους προβληματισμούς των παιδιών για το πως ονειρεύονται και θέλουν να ζήσουν σε ένα κόσμο χωρίς καταστροφές”.
Να τονίσουμε ότι το Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου είναι φορέας εκπαιδευτικός και υπάγεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και είναι το μοναδικό κέντρο στον Νομό μας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα