Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

Αθήνα
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο κακοποιοί που συνελήφθησαν την Τετάρτη στην αιματηρή συμπλοκή με την ΕΛ.ΑΣ. στον Βύρωνα, μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Στην ομολογία τους οι δύο δράστες, αποδέχτηκαν τις περισσότερες από τις 17 ληστείες για τις οποίες κατηγορούνταν.
Σημειώνεται πως σε βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Η δίωξη αφορούσε τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, απόπειρα ανθρωποκτονίας (για ληστεία που είχαν κάνει στο Ναύπλιο), κλοπές, αποδράσεις και κατοχή όπλων και εκρηκτικών.
Ο 31χρονος που φέρεται να ήταν επικεφαλής της συμμορίας, ομολόγησε τις 12 από τις 17 ληστείες που του αποδίδονται, προβάλλοντας σαν άλλοθι ότι στις υπόλοιπες βρισκόταν στη φυλακή. Παραδέχτηκε ότι αυτός ήταν που έσπαγε με τη βαριοπούλα τα τζάμια των τραπεζών, εκτός από τις περιπτώσεις που εμφανιζόταν ως πελάτης. Ανέφερε επίσης πως τα όπλα τα έφερναν από την Αλβανία, καθώς και ότι είχαν χειροβομβίδες επειδή βρίσκονταν σε αντιπαράθεση με άλλη ομάδα κακοποιών από τη γειτονική χώρα.
Ο έτερος κατηγορούμενος, 33 έτων, ομολόγησε τις 13 από τις 17 ληστείες, καθώς όπως είπε και αυτός ήταν στη φυλακή όταν έγιναν οι άλλες τέσσερις.
Επίσης, μέσω του συνηγόρου τους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που δεν σκοτώθηκε ο πολίτης από δικές τους σφαίρες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα