Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τους αγωνιστές της μάχης του Πύργου των Βουκολιών τίμησαν στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση μνήμης οι φορείς της περιοχής.
Παρά τη συνεχή βροχή αρκετοί κάτοικοι βρέθηκαν στον χώρο όπου έχει ανεγερθεί αντίγραφο του Πύργου σε ανάμνηση της σύγκρουσης ανάμεσα σε Τούρκους και τον τακτικό ελληνικό στρατό και Κρητικούς επαναστάτες τον Φεβρουάριο του 1897.
Στα ιστορικά γεγονότα αναφέρθηκε η εκπαιδευτικός κα Ευτυχία Κατάκη ξεκινώντας από την κατάσταση στην Κρήτη που προκάλεσε την επανάσταση, τη συμπαράσταση της μητροπολιτικής Ελλάδας με το εκστρατευτικό σώμα του Τιμολέοντα Βάσσου το οποίο και απέστειλε, τον ρόλο των μεγάλων δυνάμεων αλλά και το πάθος των Κρητικών για ελευθερία.
Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος που στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε “η δική τους θυσία, η δική τους προσφορά να γίνει η πυξίδα για την πορεία και της δική μας ζωής και κυρίως για την πορεία της ζωής αυτών που κρατούν στα χεριά τους το μέλλον της κοινωνίας, το μέλλον της πατρίδας μας”.
Εκ μέρους του δημάρχου, ο οποίος απουσίαζε για λόγους υγείας, χαιρέτησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λουφαρδάκης. “Η εκδήλωσή μας κάθε χρόνο αναβαθμίζεται με αποκορύφωμα πέρυσι με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ο παππούς του οποίου είχε συμμετάσχει στη μάχη”, ανέφερε τονίζοντας πως η μάχη του Πύργου άρχισε να εορτάζεται με πρωτοβουλία του τότε διευθυντή του Δ.Σ. Βουκολιών π. Γουμενάκη. Την εκδήλωση χαιρέτησε και η κα Αθηνά Βεριβάκη εκ μέρους του συλλόγου κυριών και δεσποινίδων Βουκολιών. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές κ. Μ. Σκουλάκης και Χ. Μαρκογιαννάκης, ο αντινομάρχης κ. Χ. Κουκιανάκης, ο δήμαρχος Κολυμπαρίου κ. Π. Πολυχρονίδης κ.ά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα