Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Moυσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, 12 μ. – 2 μ.μ., στους χώρους του την έκθεση με τίτλο “Μ? αρέσει να στολίζομαι”, με τη συμμετοχή 19 Ελλήνων καλλιτεχνών. Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το ομότιτλο έργο της Νίκης Καναγκίνη, στενής συνεργάτιδας του Μουσείου Ρεθύμνης, η οποία έφυγε από τη ζωή την άνοιξη του 2008.
Η έκθεση, παρουσιάστηκε ήδη στην Αθήνα, τον περασμένο Δεκέμβρη στο «Σπίτι της Κύπρου» και συνοδεύτηκε από ενθουσιώδη σχόλια και εκτενή δημοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο.
Το έργο της Καναγκίνη που δίνει τον τίτλο στην έκθεση «Μ? αρέσει να στολίζομαι» είναι μια αντιπαράθεση – σύνθεση δύο φωτογραφιών, ενός πορτρέτου γυναίκας του Βερονέζε και του μοντέλου Βερούσκα.
Παρουσιάστηκε το 2002 στην έκθεση «Αναγέννηση – Ανακύκλωση» στη Μυτιλήνη στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, κατά την 3η Θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος.
Με τον ίδιο τίτλο, βρέθηκαν άλλα έργα, άγνωστα ή πιο πρόσφατα στο εργαστήριο της Καναγκίνη, τα οποία και φιλοξενούνται στην έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει η Μαρία Μαραγκού και την οργανωτική υποστήριξη η Μαρία Παναγίδου artproductions.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Αντωνίτσης, Ευγενία Αποστόλου, Αντώνης Βολανάκης, Σταμάτης Ζέρβας, Πόλυ Κοκκινιά, Άννη Κωστοπούλου, Μαρία Λοϊζίδου, Μάρω Μιχαλακάκου, Δημήτρης Μπάμπουλης, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Δημήτρης Ντοκατζής, Άγγελος Παπαδημητρίου, Ιωάννα Ράλλη, Πάνος Φαμέλης, Λίνα Φανουράκη, Σωκράτης Φατούρος, Νίκος Χαραλαμπίδης, Γιούλα Χατζηγεωργίου, Αντωνάκης Χριστοδούλου.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι ως τις 30 Mαρτίου 2010.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα γίνουν όπως πάντα ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν τα εξής:
– Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – συνάντηση της καλλιτέχνιδας του κοσμήματος Λίνας Φανουράκη, με τους νέους των Eικαστικών Eργαστηρίων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και τους τοπικούς κοσμηματοποιούς, αν το επιθυμούν, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, 12 με 2 το μεσημέρι.
– Μουσική βραδιά, αφιερωμένη στις κυρίες της πόλης, με τον γλύπτη – ηθοποιό – τραγουδιστή, Άγγελο Παπαδημητρίου στον χώρο της έκθεσης στις 8 Μαρτίου, ημέρα της Γυναίκας. Θα προηγηθεί ξενάγηση στην έκθεση από τη Μαρία Μαραγκού.
– Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον Αντώνη Βολανάκη στις 6 Mαρτίου στα Εικαστικά Εργαστήρια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα