Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Τέλος στην αντιπαράθεση Βενιζέλου – Λοβέρδου
“Λήξη συναγερμού” σήμανε μετά την κοινή ανακοίνωση των Βενιζέλου-Λοβέρδου, όσον αφορά την μεταξύ τους αντιπαράθεση που προέκυψε γύρω από το θέμα της περικοπής ή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων των στρατιωτικών. Αρχικώς, ο υπ. Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε κάνει λόγο “να μπει μαχαίρι στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των στρατιωτικών”, κάτι που εν συνεχεία, προκάλεσε την αντίδραση του αρμοδίου υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Το εν λόγω γεγονός, ακολούθησε η σκληρή κριτική που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γιάννης Μανώλης. Δήλωση επί του θέματος έκανε και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Αμύνης, Βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, κ. Κ. Τασούλας.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους εξάλλου οι Υπουργοί Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέας Λοβέρδοςεπισημαίνουν:
«Επειδή κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να παρερμηνεύσουν ή να προσδώσουν άλλες διαστάσεις σε πρόσφατες δηλώσεις μας και προκειμένου η δημόσια συζήτηση να εστιάζεται στην ουσία των πραγμάτων, θέλουμε να τονίσουμε από κοινού τα εξής: “Το κάθε Υπουργείο στο πεδίο της αρμοδιότητάς του αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μακροχρόνια και πιεστικά προβλήματα με τρόπο κοινωνικά δίκαιο και αναπτυξιακά αποτελεσματικό, λαμβανομένων προφανώς υπ’ όψιν των ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρου». Από τη πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με σχετική επίσημη ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε -μεταξύ άλλων- ότι «τα ζητήματα που αφορούν το υπηρεσιακό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, την ιεραρχική δομή, τις προαγωγές και τις αποστρατείες τους, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, η πολιτική του οποίου εκφράζεται με τις δημόσιες δηλώσεις μόνον του αρμοδίου υπουργού και τις ταυτόσημες δηλώσεις του αναπληρωτού υπουργού».

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στις αρχές του Φεβρουαρίου
Αθήνα
To πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα γίνει η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ετήσιας δεξίωση που διοργάνωσε την Πέμπτη το βράδυ ο κ. Κάρολος Παπούλιας προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος.
Ως πιθανότερη ημερομηνία εκλογής προβάλλει η Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, αλλά ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ.Πετσάλνικος απέφυγε να την προσδιορίσει καθώς, όπως είπε, για τον ορισμό της θα προηγηθεί διαβούλευση με τα κόμματα.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η ψηφοφορία διεξάγεται τουλάχιστον έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του νυν Προέδρου, ο οποίος το 2005 είχε ορκιστεί στις 12 Μαρτίου και άρα ο απώτατος χρόνος για την έναρξη της διαδικασίας εκλογής είναι η 12η Φεβρουαρίου. Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος είχε εκλεγεί στις 8 Φεβρουαρίου 2005 με 279 ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, έχοντας αυτή τη φορά και τη στήριξη του ΛΑΟΣ, αναμένεται να συγκεντρώσει 266 ψήφους, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν πιθανότατα το «παρών».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα