Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα Χανιά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βρ. Εστιμα
Ο κορυφαιός παλαιστής στον κόσμο στο Brazilian Jiu Jitsu και στην πάλη υποταγής (submission grappling) Braulio Estima (φωτ.), θα βρίσκεται στα Χανιά αύριο Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.
Θα διδάξει σε διήμερο σεμινάριο τους μαθητές της ακαδημίας Brajilian Jiu Jitsu του Αντώνη Καπαδουκάκη (Black Belt BJJ under Rodrigo Medeiros) το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.
Ο Braulio Estima είναι ο κορυφαίος παλαιστής στην πάλη υποταγής αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Ανήκει στην ομάδα της Gracie Barra, με αρχηγό τον Carlos Gracie jr, έχοντας πάρει τη μαύρη ζώνη στις 4 Ιανουαρίου 2003. Κέρδισε φέτος τον παγκόσμιο τίτλο στο Brazilian Jiu Jitsu στην κατηγορία του όπως επίσης και στο κορυφαίο επαγγελματικό παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης υποταγής ADCC Championship, όπου συμμετέχουν αθλητές από όλα τα γνωστά είδη πάλης (Σάμπο, Τζούντο, BJJ, MMA, ελεύθερη πάλη κ.α.) και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, κερδίζοντας τόσο στην κατηγορία του (88 κιλά) όσο και στην ανοικτή κατηγορία (Absolute).
Οπως σημειώνουν από τον σύλλογο: “Η έλευση του Braulio Estima στα Χανιά είναι το μεγαλύτερο γεγονός των τελευταίων ετών όσο αναφορά τις μαχητικές τέχνες, όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο δρόμος προς την γνώση και τη συνεχή βελτίωση στις μαχητικές τέχνες γενικότερα επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την εκπαίδευση από σπουδαίους δασκάλους και πρωταθλητές, όσο και από την συμμετοχή των αθλητών σε αξιολογημένα πρωταθλήματα και διοργανώσεις, κάτι το οποίο αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια προτεραιότητα για τον Αντώνη Καπαδουκάκη”.

Κρητική βραδιά από
την ομάδα του ΙΝΚΑ

Η Αθλητική Ένωση Εργαζομένων Κρήτης ΙΝΚΑ με αφορμή την έναρξη του Τοπικού Πρωταθλήματος της  Γ’ Κατηγορίας που συμμετέχει για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσει εκδήλωση παρουσίασης της ομάδας το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο κέντρο «Καναρίνια». Θα συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί καλλιτέχνες Αγγελάκης Μανώλης & Καλορμάκης Γιώργος και το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Κρήτης.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί και λαχειοφόρος κλήρωση με πάρα πολλά και πλούσια δώρα.

Το πρώτο “7άρι” στον Βιζυράκη

Με δύο παιχνίδια άνοιξε χθες η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών όπου είχαμε: Παναθηναϊκός – Βουλιαγμένη 10-8 και ΝΕ Πατρών – ΝΟ Χίου 11-11  Εξάλλου ο αρχηγός του ΝΟ Χανίων – ΑΝΕΚ Lines Μανούσος Βιζυράκης αλλά και ο τερματοφύλακας Φίλιππος Καραμπέτσος συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία για το έπαθλο Forthnet στον αγώνα της 1ης αγωνισιτκής απέναντι στον ΚΟΠΙ όπου όπως αναμενόταν οι 6 από τους 7 ήταν πολίστες των γηπεδούχων. Η βαθμολογία αναλυτικότερα:
Χανιά-Ποσειδώνας Ιλ. 12-2: Βιζυράκης 7, Καραμπέτσος 6, Σούτι 5, Μακ Λιβ 4, Μπατάκης 3, Μουρίκης 2, Αυγουστιανάκης 1.
Να όμως και οι υπόλοιποι χανιώτες που βαθμολογήθηκαν στην πρεμιέρα:
Παναθηναϊκός-Ν.Ε. Πατρών 10-10: Βαμβουνάκης 5, Βουλγαράκης 3.
Βουλιαγμένη-ΠΑΟΚ 9-7: Κουλιεράκης 5, Δερμιτζάκης 2.
Ολυμπιακός-Π. Φάληρο 8-5: Βλοντάκης 1.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Ν. ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ-ΠΠ ΚΑΙ ΠΚ Β’
Αύριο οι κληρώσεις
Στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ θα πραγματοποιηθούν αύριο (2μμ) οι κληρώσεις για τα υπόλοιπα 4 πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ένωση Κρήτης, δηλαδή αυτά των νέων ανδρών, νεανίδων, παμπαίδων και παγκορασίδων Β’. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, οι αγώνες των νεανίδων θ’ αρχίσουν την Κυριακή  15 Νοεμβρίου, αυτοί των νέων ανδρών μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος εφήβων, ενώ το πρώτο τζάμπολ σε παμπαίδες και παγκορασίδες Β’ ορίστηκε για το διήμερο 16-17/1/2010.
Ακόμη, η ΕΚΑΣΚ γνωστοποίησε τη συμπληρωματική προκήρυξη για τη διοργάνωση των παγκορασίδων Β’. Σύμφωνα με αυτήν, το σύστημα διεξαγωγής του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, τροποποιείται -λόγω συμμετοχής περισσότερων ομάδων- όπως εξής.
Α’ ΦΑΣΗ: Τα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα θα χωριστούν σε 2 ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους  σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.
Β’ ΦΑΣΗ: Συνεχίζει η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου, ενώ μετά από ψηφοφορία, θα επιλεχούν και άλλες εικοσιτέσσερις αθλήτριες από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Η ψηφοφορία θα  γίνεται στο τέλος κάθε αγώνα της Α’ φάσης και θα αναγράφεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στις παρατηρήσεις του εκάστοτε φύλλου αγώνα. Ο κάθε προπονητής θα  ψηφίζει κατ’ εκτίμηση τις τρεις  καλύτερες αθλήτριες της αντίπαλης ομάδας σε κάθε παιχνίδι και θα αναγράφει τον αριθμό της φανέλας των παικτριών, όπως αυτός αναφέρεται στο φ.α.
Οι συνολικά 4 ομάδες που θα προκύψουν (οι πρώτες κάθε ομίλου, συν ακόμη δυο που θα συγκροτήσουν οι 24 επιλεγμένες αθλήτριες), θα πάρουν μέρος (μετά από κλήρωση) σε φάϊναλ φορ, που θα γίνει σε γήπεδο το οποίο θα οριστεί από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα