Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

31ο ΡΑΛΙ ΚΡΗΤΗΣ

Το διήμερο 7-8 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το 31ο ράλι Κρήτης (5ος αγώνας της χρονιάς για το παγκρήτιο κύπελλο ράλι σπριντ), που διοργανώνει ο Α.Ο. Κρήτης και στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 41 πληρώματα.  
Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και ο τεχνικός έλεγχος στις εγκαταστάσεις του ΙΚΤΕΟ Κρήτης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, στις 7, είναι προγραμματισμένη πανηγυρική εκκίνηση στην Πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια τα αγωνιστικά είναι ελεύθερα.
Το πρωί της Κυριακής στης 9:30, το πρώτο αγωνιστικό θα παραλάβει καρνέ και θα εκκινήσει από το Μνημείο Πεσόντων στο Καστέλι Πεδιάδος.
Θα γίνουν συνολικά 6 διαδρομές που είναι οι εξής (αναφέρεται το ωράριο του πρώτου αυτοκινήτου): Καστέλι – Καλό Χωριό στις 9:33, Μίλατος – Βραχάσι (από τη μεριά της Λατσίδας) στις 10:46 και ακολουθεί 30λεπτη ανασυγκρότηση και 30λεπτο Service στο πάρκινγκ του κοσμικού κέντρου “Διγενής Palace” στο χωριό Λίμνες μετά τη Νεάπολη.
Η συνέχεια θα δοθεί με την ειδική Λίμνες – Δράσι και το πρώτο αυτοκίνητο να ξεκινά στις 12:16, επαναλαμβάνεται η ειδική Μίλατος – Βραχάσι στις 13:03 και ακολουθεί 10λεπτη ανασυγκρότηση και 30λεπτο Service.
Αμέσως μετά επαναλαμβάνεται η ειδική Λίμνες –  Δράσι στις 14:13, ακολουθεί η ειδική Aqua Plus – Καστέλι στις 15:06 και στις 16:10 ο νικητής του 31ου  ράλι  Κρήτης θα ανέβει στη ράμπα του τερματισμού, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Οι διαδρομές για τους θεατές θα κλείνουν μιάμιση ώρα πριν το ωράριο του πρώτου αυτοκινήτου, γι’ αυτό όσοι θέλουν να τις παρακολουθήσουν, θα πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα στις διαδρομές, να κάθονται σε ασφαλή σημεία, να μην μετακινούνται την ώρα του αγώνα και γενικά να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των κριτών της οργάνωσης και των αστυνομικών οργάνων.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ
ΘΕΑΤΩΝ

Ε.Δ. 1 ΚΑΣΤΕΛΙ-ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ
ΠΡΟΣΒΑΣΗ 1
Μετά το Aqua Plus συναντάτε την διασταύρωση προς Καστέλι. Μηδενίζετε το κοντέρ και μετά από  1400μ. φτάνετε στο 7.79χλμ της ειδικής διαδρομής.

Ε.Δ. 2-4 ΜΙΛΑΤΟΣ-ΒΡΑΧΑΣΙ  
ΠΡΟΣΒΑΣΗ 1
Από Νεάπολη πηγαίνετε προς χωριό Λατσίδα. Αφού περάσετε την Λατσίδα, προς Βραχάσι, μετά από 2χλμ περίπου, φτάνετε στο 6.10χλμ της ειδικής διαδρομής.

Ε.Δ. 3-5 ΛΙΜΝΕΣ-ΔΡΑΣΙ
ΠΡΟΣΒΑΣΗ 1
Μετά την Νεάπολη, προς χωριό Νικιθιανό, συναντάτε διασταύρωση προς  Χουμεριάκο. Αφού περάσετε το χωριό Χουμεριάκο, συνεχίζετε και έχετε δύο επιλογές:
Α. Φτάνετε 300μ. μετά την αφετηρία στον Φύλακα 1.
Β. Αν δεν χρησιμοποιήσετε την πρόσβαση Α και  συνεχίσετε, φτάνετε στο 1.10χλμ της ειδικής διαδρομής, στον Ενδιάμεσο 1.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ 2
Από Άγιο Νικόλαο, πηγαίνετε προς Ξηρόκαμπο. Περνάτε το χωριό Ξηρόκαμπος και συνεχίζετε προς Λίμνες-Δράσι. Φτάνετε στο 1.80χλμ της ειδικής διαδρομής στον Ενδιάμεσο 2.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ 3
Από Άγιο Νικόλαο, πηγαίνετε προς Γκριτζά και Λακώνια. Αφού περάσετε τα χωριά αυτά, συνεχίζετε και φτάνετε στο 2.80χλμ της ειδικής διαδρομής στον Φύλακα 5.

Ε.Δ. 6 AQUA PLUS-ΚΑΣΤΕΛΙ
ΠΡΟΣΒΑΣΗ 1
Από Πάνω Γούβες, πηγαίνετε προς Καλό Χωριό. Αφού διασχίσετε το χωριό, φτάνετε στο 0.67χλμ της ειδικής διαδρομής, στον Ενδιάμεσο 1.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα