Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

“Κύριοι, με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε ότι η γυναικεία ομάδα του σωματείου μας αδυνατεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας, λόγω δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων”. Με το έγγραφο αυτό, που στάλθηκε χθες στην ΕΟΚ, το δ.σ. του ΟΑΧ έκανε γνωστή και επίσημα την αποχώρηση της ομάδας του Ομίλου από την κορυφαία κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ, μετά από συμμετοχή σε μόλις δυο αγώνες της.
Όπως γράψαμε και χθες, οι ασχολούμενοι με το τμήμα δε μπόρεσαν να “σηκώσουν” μόνοι τους το οικονομικό βάρος και έτσι οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή, που σίγουρα στιγματίζει, γενικότερα, τον αθλητισμό του νομού μας.
Σήμερα θα συνεδριάσει το δ.σ. του ΟΑΧ και θα συζητηθεί το θέμα αυτό, προκειμένου να υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση για το πως φτάσαμε στην αποχώρηση. ‘Οσον αφορά το θέμα των ελληνίδων παικτριών, αναμένεται η απόφαση της ΕΟΚ, για τον αν τελικά θα μπορέσουν να κάνουν νέα μεταγραφή, κάτι που δε θεωρείται και πολύ εύκολο, παρά τις πιέσεις που ασκούνται.
ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΔΚΑΚ
Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε προχθές στο Ηράκλειο το 3ο σεμινάριο διαιτησίας, την ευθύνη του οποίου είχε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κρήτης, με την υποστήριξη του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου. Στην κατάμεστη (από διαιτητές, κριτές, προπονητές, αθλητές, παράγοντες) αίθουσα του κλ. Πατελών, ο Κώστας Κορομηλάς (εθνικός καθηγητής διαιτησίας και μέλος της ΚΕΔ/ ΕΟΚ) ανέλυσε με υποδειγματικό τρόπο -και τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων- τους κανονισμούς, ενώ αναφέρθηκε στο γενικότερο ρόλο που έχει στον αγώνα ο διαιτητής. Στο σεμινάριο παραβρέθηκε επίσης ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος, Ανδρέας Τσαγκαμίλης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα