Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Κερδίστε προσκλήσεις για τον “Κόκκινο ουρανό”


Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και οι 60 τυχεροί ειδοποιήθηκαν για την παραλαβή των προσκλήσεών τους.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!


Την Τρίτη 5 Απριλίου, στα Ster Cinemas στο Mega Place στο Βλητέ, ώρα 9:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “Κόκκινος Ουρανός”. Στην πρεμιέρα θα παραστούν οι πρωταγωνιστές της ταινίας Ορφέας Αυγουστίδης και Απόστολος Τότσικας.
Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Για να κερδίσετε τη δική σας διπλή πρόσκληση απαντήστε (μέσα από τη φόρμα υποβολής σχολίων) στην παρακάτω ερώτηση:

Που έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας “Κόκκινος Ουρανός”;

α) Στην Πελοπόνησο
β) Στη Ρόδο
γ) Στην Κρήτη

Οσοι απαντήσουν σωστά θα ειδοποιηθούν μέσω e-mail για να παραλάβουν τις προσκλήσεις* τους από τα γραφεία των “Χανιώτικων Νέων”. Για αυτό το λόγο φροντίστε να χρησιμοποιήσετε στην υποβολή της απάντησής σας ένα έγκυρο e-mail.

* Ο διαγωνισμός θα λήξει όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των 60 προσκλήσεων. Εφόσον συγκεντρωθούν περισσότερες σωστές απαντήσεις κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα ακολουθήσει κλήρωση.

Κόκκινος Ουρανός
Μια ζωή τους ενώνει.
Μια γυναίκα τους χωρίζει.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Άρης (Ορφέας Αυγουστίδης) και ο Στέλιος (Απόστολος Τότσικας), δύο νεαροί που τους ενώνει μια στενή φιλία, επιχειρούν μια καινούρια αρχή στη ζωή τους: στήνουν ένα θερμοκήπιο μπανάνας σε ένα απομακρυσμένο σημείο της Νότιας Κρήτης, με θέα το Λιβυκό πέλαγος. Διαφορετικοί αλλά και συμπληρωματικοί σα χαρακτήρες, οι δυο νέοι κάνουν τη δουλειά να μοιάζει με παιχνίδι και όλα κυλούν ανέμελα? μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται η Κόρντοβα (Pihla Viitala). Η Γερμανίδα τουρίστρια με το Ισπανικό όνομα ξυπνά τον ερωτικό τους πόθο και τους προκαλεί πρωτόγνωρα συναισθήματα, ενώ κι αυτή με τη σειρά της έλκεται από τους αντίθετους χαρακτήρες των δύο φίλων: ο ένας φλογερός και ρωμαλέος, ο άλλος ρομαντικός και καλλιεργημένος, διχάζουν τη νεαρή κοπέλα που δε μπορεί να διαλέξει ανάμεσά τους γιατί κι οι δυο τους μαζί κάνουν για εκείνη τον ιδανικό άντρα. Μια δυνατή φιλία δοκιμάζεται, ισορροπίες ανατρέπονται και τρεις ζωές μπλέκονται σε έναν ερωτικό ιστό κάτω απ? τον κατακόκκινο ουρανό.

Η ΤΑΙΝΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑΣ

«Η έμπνευση γι΄ αυτή την ιστορία προέρχεται  από τις πάμπολλες ´αληθινές ιστορίες´ ανδρικής φιλίας, πολλές από τις οποίες έχουν άδοξο τέλος, όταν ανάμεσά τους μπαίνει μία γυναίκα. Ο κινηματογράφος χρωστάει μερικές από τις καλύτερες στιγμές του στην  πραγμάτευση του θέματος της φιλίας ανάμεσα σε δύο άνδρες και των δοκιμασιών που αυτή περνάει ως την απόδειξη της αντοχής της ή όχι. Στις καουμπόικες ταινίες ας πούμε,  οι ανδρικές φιλίες είναι πολύ ισχυρές, μέχρι την στιγμή, που από την ταχυδρομική άμαξα, θα κατεβεί  μια γυναίκα. Αυτό ήθελα να κάνω με τον «κόκκινο ουρανό»: ένα σύγχρονο γούεστερν».

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BACKSTAGE ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ο ?Κόκκινος ουρανός? είναι μια σύγχρονη ιστορία πάνω στον έρωτα, τη φιλία και την προδοσία. Ταυτόχρονα, είναι και ένα μοναδικό ταξίδι στο ελληνικό καλοκαίρι και στα ανεπανάληπτα τοπία της Κρήτης. Οι μαγευτικές εικόνες όμως που σίγουρα θα συνεπάρουν τους θεατές, σε καμία περίπτωση δεν καταμαρτυρούν τις αντιξοότητες και τις περιπέτειες που συνόδεψαν την παραγωγή? Η πρώτη απρόσμενη δυσκολία παρουσιάστηκε λίγες μέρες πριν αρχίσουν τα γυρίσματα, όταν η Pihla Viitala ετοιμαζόταν να πετάξει από το Ελσίνκι προς την Αθήνα: εκείνη ακριβώς την περίοδο έγινε η περίφημη έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία και όλα τα αεροδρόμια έκλεισαν. Μη ρισκάροντας να καθυστερήσει τα γυρίσματα, η ηθοποιός επιβιβάστηκε σε τρένα, πλοία και κάθε άλλο μέσο, και χρειάστηκε 2 ημέρες ταξίδι για να φτάσει στον προορισμό της? Φτάνοντας αισίως όλοι οι συντελεστές στην Κρήτη, ξεκίνησαν άλλες πρακτικές δυσκολίες – γιατί η συγκλονιστική ομορφιά των παραλιών του Λιβυκού πελάγους είχε κι αυτή το τίμημά της: επιλέγοντας ερημικά τοπία που δεν είχαν πρόσβαση από άσφαλτο, όλες οι μετακινήσεις ήταν δύσκολες, ιδιαίτερα για τα μηχανήματα και για τα απαραίτητα εφόδια όπως για παράδειγμα το νερό. Φεύγοντας από τα Χανιά και φτάνοντας στη Νότια Κρήτη για τις σκηνές της παραλίας, η κινηματογραφική ομάδα ανακάλυψε ότι ο δρόμος που οδηγούσε προς το συγκεκριμένο τόπο είχε υποχωρήσει από τις βροχές των προηγούμενων ημερών, και χρειάστηκε να καλέσουν μπουλντόζες για να προχωρήσουν.
Αναμφισβήτητα, τα πιο δύσκολα γυρίσματα ήταν αυτά στο θερμοκήπιο μπανάνας στα Μάλλια: οι συντελεστές και οι ηθοποιοί έπρεπε να δουλεύουν κατακαλόκαιρο μέσα σε ένα θερμοκήπιο όλη τη διάρκεια της ημέρας, όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του θερμοκηπίου άντεχαν να δουλεύουν μόνο μέχρι τις 11 το πρωί. Όλοι οι ντόπιοι είχαν την ίδια απορία «πως αντέχουν εκεί μέσα?». Όταν μια μέρα όμως σηκώθηκε καυτός αέρας παρασέρνοντας μαζί του την άμμο με απίστευτη δύναμη, όλοι προτίμησαν με διαφορά τις συνθήκες μέσα στο θερμοκήπιο και κλείστηκαν εκεί. Το εξωτερικό του θερμοκηπίου στήθηκε σε μια παραλία στη νότια Κρήτη, και ένα από τα βασικά μελήματα των παραγωγών ήταν να το στερεώσουν στην άμμο. Κι ενώ κατάφεραν να το στήσουν, όταν τέλειωσε η κινηματογράφηση και θέλησαν να το κατεβάσουν, αυτό δεν έπεφτε με τίποτα! Χρειάστηκε να τραβηχτούν επίμονα και συντονισμένα για αρκετή ώρα τα σκοινιά με τα οποία ήταν δεμένο, ώστε να επιτευχθεί τελικά η αποκαθήλωσή του.
Οι τελευταίες ημέρες των γυρισμάτων έγιναν στη μαγευτική παραλία στα Τέρτσα, όπου όμως η ζέστη ήταν τόσο αφόρητη που οι συντελεστές περνούσαν όλη την ώρα του διαλείμματος μέσα στην θάλασσα, και ακόμη όταν τελείωναν τα γυρίσματα της ημέρας παρέμεναν στο ίδιο σημείο για μπάνιο. Σίγουρα πάντως, μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της παραγωγής ήταν η στάση των ντόπιων: σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων, οι Κρητικοί φάνηκαν εξαιρετικά φιλόξενοι και δεν σταμάτησαν να κερνούν ρακές το συνεργείο μέχρι και την τελευταία στιγμή.

H ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΛΑΓΙΑ ΓΙΟΥΡΓΟΥ

Σκηνοθετικό ντεμπούτο: ?Το Σπίτι Στην Εξοχή?
Άλλες ταινίες: ?Οι Δίδυμοι?, ?Αύριο Θα?ναι Αργά?, ?Λιούμπη?.
Μικρού μήκους ταινίες: ?Union Tavern?, ?Σαλώμη?
Σκηνοθεσία στο θέατρο: “Tape”, “Στάχτη  Στα Μάτια”, “Love For Ever”
Άλλα στοιχεία: Έχει σπουδάσει στη Σχολή ΒΑΚΑΛΟ, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
και Κινηματογράφο στο London  Film School.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΟΡΦΕΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ (Άρης)
Κινηματογραφικό ντεμπούτο: ?Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίo?, σε σκηνοθεσία Νίκου Περράκη (2005).
Άλλες ταινίες: ?Όλα θα πάνε καλά?, ?Ο Ηλίας του 16ου?, ?Bank Bang?, ?Πεθαίνω για σένα??Τηλεοπτικές σειρές: “Λούφα και Παραλλαγή”, “Πήρα κόκκινα γυαλιά”, “10η εντολή” (επεισόδιο “Εικονική πραγματικότητα”), “Άγρια Παιδιά”, “Επτά Θανάσιμες Πεθερές”.
Θεατρικές εμφανίσεις: “Ο Βροχοποιός”, “Νύχτα Ραδιο-φόνων”
Αυτόν τον καιρό: Πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά “Το Νησί”.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ (Στέλιος)
Κινηματογραφικό ντεμπούτο: ?Νύφες?, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη (2004).
Άλλες ταινίες: ?Το τέλος του χρόνου??Τηλεοπτικές σειρές: “Μαζί σου”, “Υπέροχα Πλάσματα”, “Το Κλειδί του Παραδείσου”, “Τα Παιδιά της Νιόβης”, “10 Μικροί Μήτσοι”, “10η εντολή” (επεισόδιο ” Το Όρος του Κρόνου”).
Θεατρικές εμφανίσεις: “59 σερβίτσια”, “Ηλέκτρα” (στο ρόλο του Ορέστη, σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν), “Ο Ήχος του Όπλου”, “Ιππόλυτος” (Επίδαυρος).
Άλλα στοιχεία: Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

PIHLA VIITALA (Κόρντοβα)
Κινηματογραφικό ντεμπούτο: ?Ganes? (2007)
Άλλες ταινίες: ?Reykjavik Whale Watching Massacre?, ?Hellsinki?, ?Tears?.
Πρόσφατα: Συμμετείχε στην τελευταία ταινία του Άκι Καουρισμάκι με τίτλο Bad Family, που έκανε διεθνή πρεμιέρα το 2010 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
Άλλα στοιχεία: Γεννήθηκε στο Ελσίνκι το 1982. Πρόσφατα έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη της ταινία μικρού μήκους. ?

60 Comments

 1. τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν με θέα το Λιβυκό πέλαγος, Κρήτη φυσικά!!!
  ελπίζω να έχει επιτυχία και η πρεμιέρα και η ταινία!!

 2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,
  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ……..
  ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ” ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ “ΚΡΗΤΗ”.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
  ΜΑΥΡΕΔΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 3. γ) Στην Κρήτη Answer: c) In Crete.

  I am a Canadian living in a remote part of Crete (Kokkino Chorio) for a year…maybe not experiencing as difficult of a revelation as the characters in the movie, but surely am learning something!

  Thank you.

  Best, Ashley

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες