Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

1979: Μεγάλες ποσότητες ακατάλληλων κονσερβών κατασχέθηκαν στα Χανιά

28η Οκτωβρίου 1979 και όπως διαβάζουμε στο φύλλο εκείνης της ημέρας στα Χανιά είχε κατασχεθεί μεγάλη ποσότητα ακατάλληλων για κατανάλωση κονσερβών.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Μεγάλες ποσότητες από ακατάλληλες κονσέρβες κατασχέθηκαν από καταστήματα των Χανίων ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται στα κάθε είδους καταστήματα πωλήσεως τροφίμων ολόκληρου του Νομού.
Οι κονσέρβες που ήδη κατασχέθηκαν επειδή έχουν κριθεί ακατάλληλες είναι γαλλικής προελεύσεως των εργοστασίων “Λίμπερτυ” και “Αγκνους”, σε διάφορες συσκευασίες που περιέχουν κορνεμπίφ.
Ο έλεγχος που ακόμα συνεχίζεται γίνεται από το Υγειονομικό Κέντρο Χανίων σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Υπηρεσία κι επεκτείνεται και σάλλα είδη κονσέρβων, εγχώριας παραγωγής ή εισαγωγής από το εξωτερικό, δείγματα των οποίων θα σταλούν για εξέταση στην Αθήνα.
Πρέπει να σημειωθεί πώς τα κόρνεμπιφ των γαλλικών εργοστασίων που αναφέραμε παραπάνω κατασχέθηκαν πρό ημερών και στην Αθήνα ύστερα από ανάλογο έλεγχο.
Όπως λέει ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Χανίων κ. Τσιπουράκης οι κονσέρβες που κατασχέθηκαν είναι νοθευμένες, περιέχουν ακατάλληλους ιστούς και γενικώτερα περιεχόμενο που απαγορεύεται να κυκλοφορεί στην αγορά. Ωστόσο, συμπλήρωσε ο κ.Τσιπουράκης, πώς οι κονσέρβες αυτές δεν βλάπτουν άμεσα την υγεία όσων μέχρι σήμερα τις κατανάλωσαν.
Τις άμεσες επόμενες μέρες πιστεύεται πώς θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σόλα τα καταστήματατου Νομού Χανίων, οπότε θα συνταχθεί το πρακτικό κατασχέσεως των ακατάλληλων κονσέρβων.
Επίσης, σύντομα θα υπάρξει απάντηση από την εξέταση δειγμάτων, άλλων ειδών κονσερβών, από τα οποία όσα κριθούν ακατάλληλα θα κατασχεθούν».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα