Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

1979: Φεστιβάλ ντομάτας στα Φαλάσαιρνα

Πίσω στο 1979 και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της 3ης Ιουνίου εκείνου του έτους, στα Φαλάσαρνα ετοιμάζεται η πρώτη γιορτή ντομάτας!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται στο νομό Χανίων. Η κοινότητα Πλατάνου και ο Σύλλογος Κυρίων και δίδων διοργανώνουν για πρώτη φορά στα Φαλάσαιρνα γιορτή ντομάτας. Η όμορφη αυτή περιοχή φαίνεται ότι θα αποκτήσει νέα ζωή, τουλάχιστον για μιά μέρα. Συγκεκριμένα στις 11 του μήνα σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στα δύο παραλιακά κέντρα, στα όμορφα Φαλάσαιρνα, θα τραγουδήση το συγκρότημα Γαργανουράκη και θα χορέψουν κρητικά συγκροτήματα. Θα στηθούν αψίδες στολισμένες ντομάτες και θα προσφερθούν σε όλους τσικουδιά, ξεροτήγανα και από 1 τσάντα με αγγούρια και ντομάτες σε κάθε εισερχόμενο σε αυτό».

Στην συνέχεια διαβάζουμε ότι «έχουν προσκληθή όλες οι αρχές του νομού και μετά το χαιρετισμό των προσκεκλημένων θα ακολουθήσει τρικούβερτο γλέντι. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 7 το απόγευμα.

Καταβάλεται προσπάθεια να καθαριστούν οι ακτές από τις πίσες για να μπορέσουν από νωρίς να κολυμπήσουν οι επισκέπτες.

Οι προετοιμασίες έχουν στόχο να καλύψουν πλήρως την εξυπηρέτηση τουλάχιστον 1.500 ατόμων. Η ημέρα δε της Δευτέρας επιβοηθεί και τους Χανιώτες για να πιουν και κρασί δωρεάν.

Οι φίλοι λοιπόν του κρητικού γλεντιού ας μη χάσουν την ευκαιρία.

Εξάλλου σήμερα και στις 10 το βράδι στην πλατεία της κοινότητας Πλατάνου θα μιλήσει ο κοινοτικός γιατρός κ. Μιχ. Οικονομάκης με θέμα: «Η ψυχολογία του παιδιού και οι ανάγκες του».

Θα επακολουθήσει ενημέρωση γύρω από την εορτή ντομάτας στα Φαλάσαιρνα. Καλούνται όλοι οι γονείς ιδιαιτέρως να παρακολουθήσουν την ομιλία αυτή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα