Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στη Super League και του χρόνου!

Αν κάποιος ισχυριζόταν στην αρχή του πρωταθλήματος πως η παραμονή του Πλατανιά θα επιτυγχανόταν με εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού θα τον περνούσαν για… τρελό.
Κι όμως, όσο τρελό ή όσο απίθανο κι αν θεωρείται αυτό το σενάριο, ο Πλατανιάς το μετέτρεψε σε πραγματικότητα προχθές, κερδίζοντας μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Παναθηναϊκό και εξασφαλίζοντας κατά 99,9% την παραμονή του στην κατηγορία! Για να μην είναι και τη νέα περίοδο στη Super League ο Πλατανιάς, θα πρέπει τα πάνω να έρθουν… κάτω τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά ακόμα και ένας απίστευτος συνδυασμός αποτελεσμάτων δεν φαίνεται ότι μπορεί να σταθεί ικανός για να αλλοιώσει αυτό που φαντάζει πλέον ως δεδομένο. Η Χανιώτικη ομάδα μπορεί να καυχιέται ότι πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος και χωρίς να χρειαστεί να αγωνιά έως την τελευταία αγωνιστική, καταφέρνει να κάνει πράξη τον στόχο της κι έτσι θα έχει την ευκαιρία, προς τέρψιν των Χανιωτών, να αγωνίζεται και τη νέα περίοδο στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ναζλίδης το γκολ της τεράστιας νίκης
Ο Πλατανιάς αναδείχτηκε νικητής με το γκολ του Θωμά Ναζλίδη, το οποίο αποδείχτηκε αρκετό. Ήταν η φάση του 4ου λεπτού όταν από τη σέντρα του Κανακούδη, ο Ναζλίδης έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε σε ένα σημείο που ήταν αδύνατο να αντιδράσει ο Καρνέζης. Η συνέχεια ανήκε ωστόσο ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό που χάρη και στη βοήθεια του… Πλατανιά ο οποίος “πουλούσε” με μεγάλη ευκολία τη μπάλα, του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Οι “πράσινοι´, που διαμαρτύρονται για πέναλτι στη φάση του 22’ όπου ο Ποτουρίδης έδιωξε την μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή, δεν κατάφεραν μέχρι το τέλος να παραβιάσουν την εστία του Φώτη Κηπουρού που βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά. Επίσης, παρά τα τεράστια λάθη που έγιναν, η αμυντική γραμμή της Χανιώτικης ομάδας στάθηκε στο ύψος της κι έτσι ο Πλατανιάς βρέθηκε να αναδεικνύεται νικητής για τρίτη(!) φορά φέτος επί του μεγάλου του αντιπάλου.

Στόχος η υψηλότερη βαθμολογική θέση
Πλέον, ο Πλατανιάς δεδομένων των βαθμολογικών περιθωρίων, έχει τη δυνατότητα να παίξει απελευθερωμένος από τον βραχνά του υποβιβασμού και εν αρχή να διασκεδάσει το ματς που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό, την προσεχή Κυριακή στα Περβόλια. Επαναλαμβάνουμε, μαθηματικά δεν έχει ακόμα πιστοποιηθεί η παραμονή της ομάδος αλλά υπό προϋποθέσεις αυτό θα μπορούσε να συμβεί την αγωνιστική που έρχεται… Στόχος για τον Πλατανιά πάντως είναι να τελειώσει τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εν προκειμένω να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται ακόμα. Άλλωστε η υψηλότερη βαθμολογική θέση αποτελεί μεγάλο κίνητρο για όλους…
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Καζιγιάμα, Μαυρίας (70´ Ντίνας), Εσπάρθα (46´ Κουίνσι), Ζέκα, Τοτσέ (46´ Φιγκερόα)
Πλατανιάς: Κηπουρός, Στόλερ, Κανακούδης, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Αγκιλέρα, Τετέ (61´ Μαραγκουδάκης), Μπέλιτς (40´ Δέντσας), Γιάννου (72´ Γιακουμάκης), Ναζλίδης, Αναστασάκος
Διαιτητές: Τριτσώνης (Αθηνών), Ακρίβος (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου) 4ος Μήτσιος (Ηπείρου)
Κίτρινες κάρτες: 38´ Μαρίνος, 88´ Ζέκα / 65´ Κανακούδης, 75´ Μαραγκουδάκης

Αναστασιάδης: «Προβληματίζομαι που δεν ήμασταν φρέσκοι»
Το αποτέλεσμα της νίκης σκόρπισε, όπως ήταν αναμενόμενο, τον ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να το επισημαίνει στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά το παιχνίδι. Ωστόσο, ο προπονητής του Πλατανιά δεν προσπάθησε να κρυφτεί και έκανε μεγάλη αναφορά στην εμφάνιση των παικτών του, που όπως είπε κι ο ίδιος, δεν ήταν καθόλου καλή. Μάλιστα, εξέφρασε τον προβληματισμό του.  
«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Ήταν ένα παιχνίδι πάρα πολύ κρίσιμο για μας αλλά και για τον Παναθηναϊκό», είπε αρχικά ο Αναστασιάδης, για να συνεχίσει: «Ο Παναθηναϊκός ήθελε αυτό το παιχνίδι για να είναι στην τροχιά των πλέι οφ. Εγώ είμαι ευχαριστημένος μόνο από το αποτέλεσμα. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Κάναμε ένα από τα άσχημα παιχνίδια μπορώ να πω. Θα μπορούσαμε πάρα πολύ εύκολα να τελειώσουμε κάποιες φάσεις που μας δόθηκε η ευκαιρία να βγούμε στις κόντρα επιθέσεις αλλά δεν είχαμε καθόλου καθαρό μυαλό. Δεν βγάλαμε επιθέσεις που ήταν πάρα πολύ εύκολες για να βγουν και να τελειώσουμε το παιχνίδι πιο γρήγορα και να φορτώσουμε και τον αντίπαλο με άγχος. Αυτό έγινε γιατί δεν είχαμε σε καλή κατάσταση αρκετά παιδιά. Ήταν σε πολύ άσχημη μέρα. Μάλλον φταίω κι εγώ γιατί δεν την είδα πολύ φρέσκια την ομάδα μου. Θα πρέπει να το δω κι εγώ αυτό… Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο να μπορέσει να μας δημιουργήσει προβλήματα, κάτι που για μας ήταν τις περισσότερες φορές πάρα πολύ εύκολο να το εξουδετερώσουμε».  

Εγκρατείς Ναζλίδης, Κηπουρός
Ναζλίδης και Κηπουρός στις δηλώσεις τους προσπάθησαν να κρατήσουν τα προσχήματα και αρκέστηκαν να δηλώσουν ότι κατά μεγάλο ποσοστό ο Πλατανιάς, με τη νίκη που σημείωσε επί του ΠΑΟ, παραμένει στην Super League.
Ο Ναζλίδης: «Δεν ξέρω αν είναι 100% νίκη παραμονής αλλά σίγουρα πρόκειται για μία τεράστια νίκη. Μας δίνει ένα πάρα πολύ μεγάλο αβαντάζ, αν όχι την παραμονή στην κατηγορία. Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι και χαιρόμαστε που η δουλειά και οι κόποι μας στο γήπεδο ανταμείβονται και με βαθμούς, διότι ήμασταν καλοί και σε άλλα παιχνίδια. Πιστεύω πως είναι ένα τεράστιο βήμα, αν όχι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία».
Και ο Κηπουρός: «Σίγουρα έχουμε γίνει κακός δαίμονας για τον Παναθηναϊκό, δυστυχώς γι’ αυτούς, ευτυχώς για μας. Αυτό που μετράει, είναι η πολύτιμη νίκη που κάναμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Σήμερα (σ.σ. προχθές) δεν ήμασταν καλοί, μην κρυβόμαστε…
Το μόνο για το οποίο μπορούμε να χαρούμε, είναι οι 3 βαθμοί και συνεχίζουμε. Μαθηματικά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Έχουμε τρία παιχνίδια ακόμα. Πρέπει να κερδίσουμε και τα τρία για να δούμε τι ταμείο θα έχουμε κάνει στο τέλος. Νομίζω ότι στο τέλος η συγκομιδή που θα έχουμε, θα ευχαριστήσει και εμάς τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο που είναι πάντα στο πλευρό μας. Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά θετικά».

Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΣΩΖΕΤΑΙ
Δεν είναι η ΑΕΚ αλλά ο Πλατανιάς!
Πέρσι όλα τα Χανιά γιόρταζαν την ιστορική άνοδο του Πλατανιά και τώρα, σχεδόν 9 μήνες μετά, μπορούν να γιορτάζουν για την παραμονή για δεύτερη σερί περίοδο στη Super League.
Βλέπετε, όσο μεγάλη επιτυχία αποτελούσε για την ομάδα να κάνει πραγματικότητα ένα τόσο σπουδαίο στόχο, άλλο τόσο μεγάλη είναι να εξασφαλίζει την παραμονή της και μάλιστα πολύ πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.
Χάρη στη νίκη που κατάφερε στο Ολυμπιακό Στάδιο, ανέλπιστα βέβαια για πολλούς, πραγματοποίησε τον στόχο που είχε θέσει από την αρχή της σεζόν, δηλαδή να μην αγωνιά τις τελευταίες αγωνιστικές. Έτσι, δεν είναι ο Αρης, δεν είναι ο Πανθρακικός, ούτε καν η ΑΕΚ, η Βέροια ή ο ΟΦΗ. Είναι ο Πλατανιάς η ομάδα που τρεις ολόκληρες αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μπορεί να καυχιέται και να υπερηφανεύεται ότι “καθάρισε” με την υπόθεση-παραμονή. Σίγουρα δεν προσπαθούμε να κάνουμε το άσπρο-μαύρο από τη στιγμή που δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα μαθηματικά η σωτηρία, αλλά υπό προϋποθέσεις αυτό θα μπορούσε να συμβεί την αγωνιστική που έρχεται…
Σχετικά με το παιχνίδι, ήταν δώρο της… Παναγιάς αυτή η νίκη και μάλιστα το ότι δεν το επεσήμανε, δεν το σχολίασε στις δηλώσεις του ο Αναστασιάδης, μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Με την ομάδα να έχει μία από τις χειρότερες εκτός έδρας εμφανίσεις της κι όμως να κερδίζει με σχετική ευκολία, αν εξαιρεθεί το διάστημα από 20’-35’, τον Παναθηναϊκό.
Εύγε λοιπόν, διότι είναι μεγάλη επιτυχία, μεγάλη μαγκιά για μία ομάδα πρωτοεμφανιζόμενη στη Super League να καταφέρνει από τόσο νωρίς να έχει -εν πολλοίς επαναλαμβάνουμε- πετύχει, τον μεγάλο της στόχο. Αυτό που οφείλει πλέον να πράξει, είναι να μη συμβιβαστεί με μία μετριότητα τις τελευταίες αγωνιστικές αλλά να απολαύσει και να επιδιώξει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Οσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα. Και αν αυτή είναι η 8η θέση που αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Πλατανιάς θα ήταν μια τεράστια επιτυχία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα