Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Δεν εμφανίστηκαν ντομάτες Σκοπίων

Οι Υπηρεσίες στην Κρήτη αναζητούν τις… σκοπιανές ντομάτες οι οποίες έχουν ´βαπτιστεί´ ελληνικές. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφερθεί παρουσία του συγκεκριμένου προϊόντος στη Δυτική Κρήτη και στα Χανιά, ενώ σήμερα αναμένονται εξελίξεις καθώς η νομιμότητα της εισαγωγής θα εξεταστεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τα ´Χ.Ν.´ επικοινώνησαν με παραγωγούς λαϊκής, συσκευαστήρια και ομάδες παραγωγών που δήλωσαν πως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί στην αγορά των Χανίων ποσότητα σκοπιανής ντομάτας, όπως αντίστοιχα έχει γίνει στο Ρέθυμνο και έχει καταγγελθεί και για το Ηράκλειο.
«Αυτή τη στιγμή όλες οι Υπηρεσίες ψάχνουν το θέμα. Το όνομα του εισαγωγέα είναι γνωστό, απλώς ψάχνουν να δουν, αν είναι νόμιμη η εισαγωγή και αν οι συγκεκριμένες ντομάτες πωλούνται ως ελληνικές. Αυτό το θέμα πιστεύω ότι θα απαντηθεί το πρωί της Τετάρτης και όλη η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει», ανέφερε στα ´Χ.Ν.´ στέλεχος της Περιφέρειας που παρακολουθεί την υπόθεση.
Σημειώνεται πως οι ντόπιες ντομάτες
αφήνουν στον παραγωγό ένα ποσό της τάξης των 40 λεπτών το κιλό, ενώ οι ντομάτες από τις γειτονικές χώρες, όπως και άλλα προϊόντα που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση να εισάγονται από χώρες της Β. Αφρικής, λόγω χαμηλού κόστους παραγωγής, έχουν πολύ πιο μικρή τιμή.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Για το θέμα ρωτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, από δημοσιογράφους. Οπως τόνισε, η υπόθεση έχει απασχολήσει την Περιφέρεια Κρήτης μετά από καταγγελίες που έγιναν και από κοινού με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκληματος εξετάζεται η υπόθεση και κατά πόσον οι ντομάτες που εισήχθησαν από έμπορο στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ´ελληνοποιηθεί´, πού και πώς πωλήθηκαν και με τι ένδειξη, δηλαδή ελληνικές ή σκοπιανές.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα