Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ Τ´ ΑΥΤΑ

Με αισιοδοξία για την… επόμενη ημέρα επιστρέφει μετά τις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ο Ελληνας πρωθυπουργός.
Αισιοδοξία για άμεση εκταμίευση της περιβόητης δόσης ή ακόμη και τριών μαζί, αν λάβουμε υπόψη τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει την καταβολή της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μίας από τον Σεπτέμβριο που δεν έχει καταβληθεί και αυτής που προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο. Συνολικά, δηλαδή, το ποσό των τριών δόσεων, που ίσως τελικά και να μας δοθούν, ανέρχεται στα 44,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Yπογραμμίζοντας όμως, παράλληλα, πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα συνοδεύεται με αυστηρούς μηχανισμούς ελέγχου.
Αισιοδοξία εκφράζεται, ταυτόχρονα, και από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ότι οι τελικές αποφάσεις για τη χώρα μας θα ληφθούν στο Eurogroup της 20ής Νοεμβρίου, με την αναγνώριση των θυσιών και των προσπαθειών που κάνει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός. Θυσίες, ωστόσο, που τελειωμό, ως φαίνεται δεν έχουν.  
Και μπορεί, κατά τον κ. Στουρνάρα η δραχμοφοβία να απομακρύνεται και να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της αξιοπιστίας της χώρας, τα προβλήματα όμως που προκαλούν στον απλό λαό, οι εφαρμογές των μνημονίων, δύσκολα θα… απομακρυνθούν. Απολύσεις και άλλα εργασιακά ζητήματα που ´καίνε´, περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε συνδυασμό με την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα κ.λπ., προμηνύουν έναν δύσκολο χειμώνα. Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τους ξεσηκωμούς και τα συλλαλητήρια εργαζομένων διαφόρων κλάδων, να βρίσκονται καθημερινά, ´ψηλά´ στα δελτία ειδήσεων.
Η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των συνδικάτων, σήμερα, αναμένεται και πρέπει να είναι δυναμική. Για να σταλεί ένα μήνυμα σε όλους τους ηγέτες της Ευρώπης, που καθορίζουν τις τύχες μας: Ελεος πια. Η πολιτική της λιτότητας πρέπει να λάβει τέλος…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα