Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δυστυχώς, επτωχεύσεν… η Ιδέα!

ΤΩΡΑ είναι η ώρα για να κατανοήσουν οι εταίροι μας στην Ενωμένη Ευρώπη ότι η ταλαιπωρημένη Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει κι άλλα οριζόντια μέτρα.

ΟΧΙ γιατί αυτό εξυπηρετεί ένα πρόσκαιρο στρατήγημα της κυβέρνησης, αλλά γιατί δυναμιτίζει με την προϊούσα εξαθλίωση την ομαλή πορεία μιας χώρας – μέλους μιας ισχυρής Ενωσης που θέλει να σχεδιάζει για τα μέλη της σε βάθος χρόνου.

ΤΑ ΝΕΑ μέτρα (τα οποιαδήποτε δημοσιονομικά μέτρα) ακυρώνουν τον προσδιορισμό Ενωμένη από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Εάν παρελπίδα συμβεί αυτό, η χώρα από τη μια με ακρίβεια οδηγείται σε ατραπό, η δε Ευρώπη συνθλίβεται υπό το βάρος της ακραιφνούς γερμανοποίησής της.

Η ΓΑΛΛΙΑ είναι αχαμνή, η Αγγλία θέτει ακατάληπτα βρετανικά ζητήματα, η λιτότητα είναι τροφός μιας νεοπαγανιστικής “πολιτικής” αντίληψης περί Ευρώπης των Βορείων.

ΕΠΕΙΔΗ, λοιπόν, η κα Μέρκελ και οι αυτάρεσκα υποκλινόμενοι σε αυτήν, διατυμπανίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν αποφθέγματα για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, καλό είναι να θυμούνται ότι η Ευρώπη δεν έχει “ρετιρέ των αγορών” και κατώγια, το ισχυρό νόμισμα για να είναι ανταγωνιστικό προϋποθέτει ανταγωνιστικούς εταίρους.

ΟΧΙ λιμοκτονούντες και υπάκουους ακολούθους…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα