Μουσείο Τυπογραφείας

Tων εκλογών και της πόλης

2. Τρίκαλα e-kepΜΕ τον καινούργιο χρόνο τα Χανιά μας, όπως και όλη η χώρα, βρίσκονται ενώπιον τετραπλών εκλογών: δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, βουλευτικές.

Πιστεύουμε πως οι μόνοι που στάθηκαν ως επί το πλείστον στο ύψος των προσδοκιών του κρητικού λαού -κι αυτό εν μέσω καταιγίδων φόρων και περικοπών για να φανεί το… υπερπλεόνασμα- είναι οι εκπρόσωποί μας στην Περιφέρεια. Από τον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, μέχρι τον τελευταίο θεματικό αντιπρόσωπο.

ΣΕ ό,τι αφορά τα Χανιά για μεν τον Δήμο ήδη ξέρουμε τους 12 (ναι, δώδεκα) διεκδικητές της Δημαρχίας, για τις υπόλοιπες εκλογές βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο των “ζυμώσεων”, των “υποστηρίξεων” και των “συμπράξεων”.

…Οσο για τα προβλήματα της πόλης, ελάχιστα έχουν λυθεί, τα περισσότερα παραμένουν ως έχουν, ενώ άλλα προσθέτονται. Εξάλλου, και οι αντιθέσεις ανέκαθεν χαρακτήριζαν την πόλη, όπως φαίνεται από τις εικόνες της:

1.-Σταυροδρόμι η Αναγνώστρια-κα Βάσω-2018

-Στη διασταύρωση των οδών Σφακίων-Βαλαωρίτη- Σολωμού, η κα Βάσω ζωγράφισε μια ωραία και “κατατοπιστική” εικόνα (φωτ. 1): μια κοπέλα να κάθεται σε μια βέσπα και να μελετά ένα χάρτη. Προφανώς των Χανίων, διότι αν προσέξει κανείς καλά την εικόνα ο χάρτης περιέχει ακριβώς έναν οδηγό οδών και θέσης του σταυροδρομιού!

2. Τρίκαλα e-kep

2. Τρίκαλα e-kep

– Η πόλη των Τρικάλων, εκτός από το ότι είναι πανέμορφη και ανθρώπινη, καινοτομεί συνεχώς. Ηδη ο Δήμος έχει εγκαταστήσει ένα ηλεκτρονικό (ΚΕΠ) (φωτ. 2, e-kep) μέσω του οποίου οι κάτοικοι της πόλης εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς ουρές, αλλά και οποτεδήποτε. Οπου υπάρχει έμπνευση, τα πράγματα απλοποιούνται αποδεικνύοντας έτσι και το άμεσο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τους δημότες της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.