Μουσείο Τυπογραφείας

Στους πίνακες των διεθνών διαιτητών η Κρητικιά Αλ. Καρανικόλα

karanikola alexandraΗ Αλεξάνδρα Καρανικόλα εντάσσεται επισήμως στους πίνακες των διεθνών διαιτητών της FIBA όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης «τις τελευταίες μέρες όλοι οι ιθύνοντες του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ευτυχισμένοι για τα μέλη του και δικαιωμένοι για την πορεία που διαγράφουν στην ελληνική διαιτησία. Συγκεκριμένα, ήρθε μια ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σύμφωνα με την οποία η Αλεξάνδρα Καρανικόλα εντάσσεται επισήμως στους πίνακες των διεθνών διαιτητών της FIBA. Μια ανακοίνωση που γέμισε ιδιαίτερη χαρά την ίδια, τους δικούς της, αλλά κι όλους όσους πίστεψαν στη διαιτητική της αξία, επιστεγάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη βελτίωση που δείχνει τα τελευταία χρόνια στην διαιτησία και που ήταν απόρροια της δουλειάς που καταβάλει εντός κι εκτός γηπέδου.
Η Αλεξάνδρα είναι 28 ετών κι ανήκει στη νέα γενιά φερέλπιδων διεθνών διαιτητών της χώρας μας. Είναι μόλις η 4η Ελληνίδα που εντάσσεται στους πίνακες των διεθνών διαιτητών μετά τις Σκούρτη, Αργυρού και Τσαρούχα. Η ένταξη της αυτή ωστόσο δεν ήταν καθόλου εύκολο έργο καθώς παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Ουγγαρία & Πολωνία, ενώ υπεβλήθη σε αγωνιστικά τεστ στο Βόλο και σε γραπτές εξετάσεις στη σχετική πλατφόρμα της FIBA. Πλέον αναμένει να λάβει τους πρώτους της ορισμούς σε διεθνείς διοργανώσεις. Έτσι, μετά από 29 ολόκληρα χρόνια ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης αποκτά ξανά στο ενεργητικό του έναν διεθνή διαιτητή. Υπενθυμίζουμε πως μέχρι σήμερα ο μοναδικός διεθνής διαιτητής που ανέδειξε ο ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ. ήταν ο κος Γιάννης Ράλλης ο οποίος έλαβε το σχετικό χρίσμα το 1990. Μέσα απ’ την επιτυχία της Αλεξάνδρας αναβαθμίζεται γενικότερα ο Σύνδεσμος μας, ενώ η πορεία της αποτελεί τρανό παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους διαιτητές που έχουν όνειρο να κάνουν «το κάτι παραπάνω» στη διαιτησία.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΔΚΑΚ συγχαίρουν θερμά την Αλεξάνδρα Καρανικόλα για το επίτευγμα της και της εύχονται κάθε επιτυχία σε όλες τις πτυχές της ζωής της. Θεωρούμε δεδομένο πως θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο το Σύνδεσμο μας και πως θα συνεχίσει ν’ αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους τους νέους διαιτητές του»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.