Μουσείο Τυπογραφείας

Smart Regions Η Ακαδημία προγραμματιστών εφαρμογών της Νάπολης

Screen Shot 2019-01-11 at 12.01.47Είναι ένα από τα πιο παλιά δημόσια πανεπιστήμια του κόσμου. Οι φοιτητές όμως μπορούν να μάθουν εδώ ένα επάγγελμα του μέλλοντος. Το Πανεπιστήμιο Φεντερίκο ΙΙ φιλοξενεί την Ακαδημία Προγραμματιστών, όπου οι φοιτητές εκπαιδεύονται στην ανάπτυξη εφαρμογών για λογισμικό IOS.

Κάθε χρόνο από το 2016, επιλέγονται 400 φοιτητές για να παρακολουθήσουν την εννιάμηνη εκπαίδευση. Είναι μια συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στην Apple, τοπικά και εθνικά ιδρύματα. Υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνοχής.

Η εκπαιδευτική μέθοδος ενσωματώνει ένα σύστημα προκλήσεων ανάμεσα σε φοιτητικές ομάδες

«Το βασικό όφελος από την μεθοδολογία μάθησης που βασίζεται στις προκλήσεις και χρησιμοποιούμε εδώ είναι ότι οι φοιτητές δουλεύουν πάνω σε πραγματικά προβλήματα. Πραγματικά υπό την έννοια ότι υπάρχουν γι’ αυτούς αλλά και υπό την έννοια ότι είναι πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο» τονίζει ο Μόριτζ Φίλιπ Ρέκε, μέντορας στην Ακαδημία Προγραμματιστών.

Η ποικιλία αυτών των εφαρμογών είναι ευρεία, από τα παιχνίδια μέχρι την ιατρική και τις υπηρεσίες. Το πρόγραμμα εστιάζει στην ανάπτυξη λογισμικού, στον σχεδιασμό των εφαρμογών με έμφαση στην δημιουργικότητα και τη συνεργασία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες που είναι αναγκαίες για τις μελλοντικές θέσεις εργασίας.

Διαβάστε περισσότερο στο euronews.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.