Μουσείο Τυπογραφείας

Σιλάνς σιλβουπλέ…

Μαρινέλλα Βλακάκη
Βιολέττα 2017

Ωραία παράσταση! Το έχω διαβασμένο, και ξαναδιαβασμένο το story, αφού πριν από χρόνια την πρώτη έκδοση του “Silans” και την καινούργια έκδοση με κάποιες διαφορές, μου στέλνεις πάντα Μαρινέλλα μου, καθώς και προσκλήσεις, και σ’ ευχαριστώ πολύ. Ομως, απάνω στη σκηνή, είναι άλλο πράγμα…
…Δίχως άχνα παρακολούθησε ο κόσμος την Κυριακή, την εκδοχή σου. Το μυθιστόρημά σου, όπως μου ’λεγες τρυφερά για το “τέκνο” σου. Σ’ αυτό τον ρηματικό λόγο, απλό, λιτό, δωρικό, που αφήνει στον θεατή χώρο για σκέψεις συνειρμούς και συνηγορία για το δίκιο και τη λαχτάρα ενός παιδιού σημαδεμένου….
Από την εποχή, από τις συγκυρίες, από τις προλήψεις τον σκοταδισμό, ναι, ναι, σκοταδισμό κείνα τα χρόνια στην ύπαιθρο χώρα…
Φτώχεια, αμάθεια, ανάγκες, τραγωδίες, χαράσσουν το θυμικό του παιδιού, κι όλα τα γράφει, κι όλα τα κρύβει, μέχρι την αξιοποίησή τους…
…Η Μαρινέλλα, με βαθύτατη, γνώση του κοινωνικοπολιτικού τοπίου του καιρού, στον οποίο τοποθετείται η όλη δράση, μιλεί αυθεντικά, σπαρταριστά, και με το ιδίωμα ενίοτε, δηλωτικό της λαϊκής γλώσσας.
Αξια και… ηρωικά στάθηκε η Μυρτούλα, για τα μικράτα της. Κίνηση, αθωότητα, ταύτιση θαυμαστή, με το κοριτσάκι του παρελθόντος.
Ωραίος και ο Λεωνίδας με τη μουσική, το τραγούδι του, και κάποιες ατάκες επιβεβλημένες θεατρικά.
Το video εκπληκτικό, οι φωνές καταλυτικές ως… επικυρωτικά ιντερμένδια” της πλοκής, των Σακελλαροπούλου Αλεξάνδρας, και Περαντωνάκη Αντώνη.
…Το έργο θα παρίσταται έως και της 19ης του Μάρτη, Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή.
Μην το χάσετε.
Θα κοινωνήσετε γνησιότητα ανθρωπιά, ευαισθησία, από τις αγιασμένες προσλαμβάνουσες της Μαρινέλλας, που όλοι αγαπούμε…

Κείμενο – σκηνοθεσία:
Μαρινέλλα Βλαχάκη
Μουσική τραδούδι επί σκηνής:
Λεωνίδας Μαριδάκης
Δημιουργία video:
Βαγγέλης Καλαϊτζής
Ηθοποιοί:
Μαρινέλλα Βλαχάκη, Μυρτώ Τζιγκουνάκη

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.