Μουσείο Τυπογραφείας

Περιπέτεια εν πλω για ιστιοφόρο στη Σητεία

Ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση του Ι/Φ ”AMBER NECTAR” σημαίας Ολλανδίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά Ακρωτηρίου Σίδερο Κρήτης, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ ”ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” Ν.Σ. 66 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Σητείας.
Λίγο αργότερα, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το ”AMBER NECTAR” και το συνόδευσε στο λιμένα Σητείας όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμεναρχείο Σητείας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ως άνω ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, ενώ διενεργούσε ιστιοπλοΐα το σύστημα απάντλησης στεγανών κυτών παρουσίασε εισροή υδάτων από το δίκτυο εξαγωγής έρματος η λειτουργία του οποίου είναι εξαρτημένη με τη μηχανή και ο κρουνός είχε ξεχαστεί ανοιχτός, ενώ με την εκκίνηση της μηχανής πραγματοποιήθηκε η απάντληση των υδάτων του συστήματος»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.