Μουσείο Τυπογραφείας

Oρθοδοξία…

Αυτή η ολόλαμπρη Κυριακή, Α’ των νηστείων, συνιστά τη σηματοδότηση του θριάμβου της Ορθοδοξίας, επί των αιρετικών δυνάμεων.
Και σημαίνει ασφαλώς το ποθούμενο τέλος, εκείνου του φοβερού εμφύλιου πολέμου, του μεγαλύτερου ίσως που έζησε στους κόλπους της η θρησκεία μας…
Εναν αιώνα και πλέον…, αν σκεφτούμε πως άρχισε το 726 μ.Χ. και τέλειωσε το 843 μ.Χ. με την αποκατάσταση των αγιογραφημένων μορφών στον “προσκυνητικό συμβολισμό” τους, σ’ έναν “ακτινοβόλο κλέος” με τελετουργίες και χριστιανική αγαλλίαση…
…Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, 2019.
Δέκα εφτά του Μήνα… πέριξ του πέτρινου ναού της λατρεμένης Οδηγήτριας, θα κινηθούν πάνω στα χέρια των πιστών οι εικόνες σύμπασας της Αγιοσύνης, και με σύνοδο τον ψάλτη ήχο, θα λάβουν το δρόσο τ’ ουρανού και της ψυχής, και θα χαιρετίσουν, το “Μαρτιάτικο κύμα” που έτσι κι αλλιώς φιλεί ευγνώμονο και κατανυκτικό την Παναγία, στου βράχου τη Γωνία…
ΟΑΚ, 2019, επίσης. Μετά την λειτουργία και το αντίδωρο, θεσμοθετημένη η πνευματική προσέγγιση, με πάντα ενδιαφέροντα θέματα, και ομιλητές.
Οπως εφέτος!
“Οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβε. Το έργο και η μαρτυρία της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, ως συνέχεια της Ομολογίας των πατέρων της 7ης Οικουμενικής Συνόδου”.
Αυτό το θέμα, ενδιαφέρον και εκτενές, θ’ αναπτυχθεί από τον δρ κ. Κων/νο Ζορμπά, γεν. διευντή της Ο.Α.Κ. Εκφράζει δε ο ομιλητής, την βεβαιότητα για το ότι αυτή η λαμπρή σκόλη του Ιδρύματος, θα σημάνει και τον προβληματισμό για την προοπτική και το έργο του, όπως το έχουν οραματιστεί κι έχουν αφήσει και την παρακαταθήκη τους, οι ιδρυτές του.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον.
Οι γραμμές αυτές γράφονται πριν από την εμβληματική Κυριακή. Για να προλάβουν τη στήλη της Δευτέρας.
Η ΕΙΚΟΝΑ πάντως, που “επιλέγει” η καρδιά να πάρει… ανά χείρας είναι η Γλυκοφιλούσα Παναγιά, και θα την περι-φέρει του “ναού” της, με μια νοερή “Προεόρτια Κατάνυξη”.
Χρόνια Πολλά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.