Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Ο.Α.Κ. και η αδιαφορία των αυτοδιοικητικών

Το ζήτημα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης επανέρχεται στο προσκήνιο, με τη Ν.Δ. να ανεβάζει τους τόνους και να καταγγέλλει -ξανά- απαξίωση και επιστροφή σε ένα μοντέλο γραφειοκρατικό και αδιαφανές.
Από τον Ο.Α.Κ. αφαιρέθηκαν όντως αρμοδιότητες, με τη σημερινή διοίκησή του πάντως να εμφανίζεται καθησυχαστική υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται για να επιταχυνθεί η υλοποίηση του έργου του Βόρειου Οδικού Aξονα Κρήτης.
Δουλειά κάθε αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει και να ασκεί κριτική. Αντίστοιχα, δουλειά κάθε διοίκησης ενός Οργανισμού είναι να σχεδιάζει και να υλοποιεί αποφάσεις.
Με λίγα λόγια, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τη διοίκηση του Ο.Α.Κ. να βγει στα… κάγκελα διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές αρμοδιοτήτων. Αναμφίβολα θα μπορούσε να πιέσει αντιπροτείνοντας αναβάθμιση αλλά και πάλι αυτή η φωνή θα ήταν εξαιρετικά αδύναμη γιατί θα ήταν μόνη.
Η… μοναξιά αυτή προκύπτει από την απόλυτη σιωπή που επικρατεί στην αυτοδιοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα. Περιφέρεια, αντιπεριφερειάρχες αλλά και δήμαρχοι δεν φαίνονται -δημόσια τουλάχιστον- να δείχνουν την παραμικρή ανησυχία ή ενδιαφέρον για τις εξελίξεις γύρω από τον σημαντικότερο αναπτυξιακό οργανισμό του νησιού.
Να δεχτούμε ότι για λόγους τοπικιστικούς, το θέμα δεν “πολυκαίει” την Ανατολική Κρήτη. Εδώ στα Χανιά λοιπόν, γιατί τόση αδιαφορία;
Εκτός πια, κι αν το αναπτυξιακό όραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αρχίζει και τελειώνει σε μια νέα εθνική οδό, ακόμα κι αν αυτή δεν έχει αρχή, μέση και τέλος…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.