Μουσείο Τυπογραφείας

Μουσείο, πάρκο, ποδηλατόδρομος

1Την οικονομική υποστήριξη, μέσω ΕΣΠΑ, του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη προκειμένου να προχωρήσει το έργο εκβάθυνσης της λίμνης της Αγιάς ζήτησε από βήματος ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης (φωτ.) στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου εκθεσιακού χώρου για τις ΑΠΕ που στεγάζεται στο παλιό Μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό της Αγιάς.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η μελέτη είναι ήδη έτοιμη, ενώ το κόστος υπολογίζεται σε 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ακόμα μελέτες: Η πρώτη αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου αναψυχής από το νέο Μουσείο προς τον Πλατανιά και η δεύτερη τη σύνδεση της λίμνης της Αγιάς με τον Αλικιανό και τις πηγές των Μεσκλών μέσω ενός ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου.

2

Λίγο αργότερα ο πρώην νομάρχης Γ. Αρχοντάκης (φωτ. δεξιά) είχε καλέσει τον περιφερειάρχη και τη βουλευτή Β. Βαγιωνάκη να συμμεριστούν τον οραματικό χαρακτήρα του έργου που είχε δρομολογήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και να το στηρίξουν έπρακτα.

Από τη μεριά του, ο κ. Αρναουτάκης έδειξε θετικός σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, στον δικό του χαιρετισμό: «Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Αρα αγαπητέ Αποστόλη και δήμαρχοι, ολοκληρώστε τις μελέτες. Αυτό το έργο είναι ένα μεγάλο έργο για τα Χανιά και την Κρήτη και μπορεί να δώσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη για ένα διαφορετικό τουριστικό μοντέλο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.