Μουσείο Τυπογραφείας

Μικροπολιτική

Σε μία περίοδο που οι πλειστηριασμοί καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό οδηγώντας στην απελπισία χιλιάδες συμπατριώτες μας, όταν οι περικοπές επιδομάτων εξασθενίζουν ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό και η ανεργία οδηγεί τα νιάτα μας στην προσφυγιά, κατάφερε η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει (προς το παρόν) τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μίας μεγάλης μερίδας του λαού και να ασχολούμαστε με το Μακεδονικό.
Σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζω την σοβαρότητα του θέματος όμως η μέχρι σήμερα εξωτερική πολιτική των θαυμαστών του Μαδούρου και του Κάστρο έχει αποδείξει πως λειτουργούν με ιδεοληπτικούς και κομματικούς όρους.
Κανένας σοβαρός ηγέτης δεν θα υποστήριζε δημόσια κόντρα σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη τον θαυμασμό του για κράτη που η λέξη δημοκρατία δεν υπάρχει .
Ο κ. Τσίπρας εν όψει της δημοσκοπικής κατρακύλας και γνωρίζοντας πως ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος του , όπως επίσης έχει καταλάβει πως οι ΑΝΕΛ έχουν αρχίσει να γίνονται βαρίδια στο “αριστερό του προφίλ”, αποφάσισε να διευρύνει τις αποστάσεις μεταξύ τους αφήνοντας κορυφαία στελέχη να τους καταγγείλουν ως ακροδεξιούς αφού είναι γνωστό πως οι ΑΝΕΛ στην διατήρηση έστω και μίας ημέρας στην εξουσία θα ανεχθούν τα πάντα.
Ο κ. Τσίπρας έχει εκφρασμένη άποψη για το Μακεδονικό διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και για τα άλλα στο απώτερο μέλλον.
Γνωρίζει επίσης πως εάν το θέμα έρθει στη βουλή το πιο πιθανόν είναι να περάσει με τους ψήφους του ΚΚΕ και πιθανόν του ΠΟΤΑΜΙΟΥ οπότε απλά θα εκθέσει τον κ. Καμμένο ο οποίος ενώ συμμετέχει στην κυβέρνηση τη σαμποτάρει στα εθνικά θέματα.
Το επόμενο βήμα εάν δεν καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με τους Σκοπιανούς, να το χρεώσει στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον μικροσυνέταιρό του στην εξουσία.
Το επόμενο διάστημα όλες του οι κινήσεις θα εξαρτηθούν από τα γκάλοπ που διενεργεί μυστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μία διαφορά που πλησιάζει τις είκοσι ποσοστιαίες μονάδες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με επαγγελματικό αποπροσανατολισμό κατάφεραν όλα τα ΜΜΕ να μην αναφέρονται στο γεγονός πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι αγροτικές κινητοποιήσεις.
Οι επόμενες εβδομάδες θα καθορίσουν εάν και κατά πόσον πέτυχαν τον στόχο τους οι καθοδηγητές του ΣΥΡΙΖΑ όμως σίγουρα χαμένη είναι η εθνική μας ομοψυχία στο όνομα των μικροπολιτικών θέσεων της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.