Μουσείο Τυπογραφείας

Μελωδίες από την Ιταλία στο Κ.Α.Μ.

KODAK Digital Still CameraΈνα πλούσιο πρόγραμμα με γνωστές άριες από το κλασσικό ρεπερτόριο της λυρικής αλλά και της Ιταλικής λαϊκής μουσικής είχε την ευκαιρία να απολαύσει το βράδυ της Κυριακής το χανιώτικο κοινό στο ΚΑΜ κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ κλασικής μουσικής που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Φίλοι της Ιταλίας” στα Χανιά σε συνδιοργάνωση με το Δήμο και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Hσυναυλία ήταν μια πρωτοβουλία του ελληνο-ιταλικού πολιτιστικού Συλλόγου A.I.A.L της Λέρου υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του Δικτύου Ιταλο-Ελληνικής Πολιτιστικής Συνεργασίας.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε η Μαέστρος Serena Marotti.Συμμετείχαν η πιανίστας Serena Marotti, η καθηγήτρια στο Ωδείο Santa Cecilia της Ρώμης, η βιρτουόζος του βιολιού Carlotta Malquori, η σοπράνο Margherita Pace, ο τενόρος Luigi Petroni και  η σοπράνο Federica Raja.
Όπως ανέφερε ο Tiziano Calabrese, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι της Ιταλίας στα Χανιά, «επειδή και η λαϊκή μουσική της Ιταλίας είναι τεχνικά και καλλιτεχνικά σε πολύ υψηλό επίπεδο, τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει ένα “πάντρεμα” μεταξύ λαϊκής και κλασικής μουσικής. Άλλωστε και η όπερα στο παρελθόν ήταν λαϊκή μουσική. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε. Ο κόσμος ανταποκρίνεται κι αυτό είναι πολύ θετικό γιατί δείχνει ότι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι ποιοτικό στο κοινό των Χανίων, μέσα από τις δραστηριότητες μας».

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.