Μουσείο Τυπογραφείας

Μαν. Αναγνωστάκης: Ένας ξεχωριστός ποιητής και πολίτης

Η πολιτική επικαιρότητα του έργου του Μανόλη Αναγνωστάκη βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στον Φιλολογικό Σύλλογο Χανίων “Ο Χρυσόστομος”.

Η αίθουσα της εκδήλωσης γέμισε από κόσμο που θέλησε να κοινωνήσειστιγμές από την ποιητική και την πολιτική παρακαταθήκη του σημαντικού ποιητή.

Η ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Λίζυ Τσιριμώκου υπογράμμισε ότι ο Μανόλης Αναγνωστάκης δεν έκανε ποτέ ευθέως πολιτική ή ιστορία αν και προϋπέθετε την πολιτική και την ιστορία.

Ο συγγραφέας και διευθυντής της διαδικτυακής πύλης για το βιβλίο Book Press Κώστας Κατσουλάρης αναφέρθηκε στον Μ. Αναγνωστάκη και στην έννοια της μετριοπάθειας ως πολιτικής αρετής, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η πεζογράφος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Αγγέλα Καστρινάκη.

Η εκδήλωση όπως και η έκθεση για τον Μανόλη Αναγνωστάκη έγιναν με συνδιοργάνωση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και των Φιλολογικό Σύλλογο Χανίων “Ο Χρυσόστομος”, Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων του Ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμο Χανίων και ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Δήμο Ρεθύμνης και Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο και Βιβλιοθήκη Ρουστίκων “Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης”

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.