Μουσείο Τυπογραφείας

Κινήσεις λογικής

¡Õ¡√ÕŸ”«  ¡… ‘—…«Ã≈—« ”’∆«‘«”« ≈–… ‘ŸÕ –—œ√—¡Ãá‘… ŸÕ ƒ«ÀŸ”≈ŸÕ ‘«”  ’¬≈—Õ«”«” ”‘«Õ œÀœÃ≈À≈…¡ ‘«” ¬œ’À«” («Ã≈—¡ 1Á)   ’—…¡ œ” ë‘”œ‘¡ «” –—Ÿ»’–œ’—√œ”Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δίνουν μια νέα κατεύθυνση στη χώρα και μια νέα τροπή στα γεγονότα.
Ο πρωθυπουργός θέτει στόχους, χρονοδιαγράμματα, μιλά απλά, ξεκάθαρα, η κοινωνία αντιλαμβάνεται το διακύβευμα, που δεν χάνεται μέσα στις σκιαμαχίες και στο “κυνήγι ανεμόμυλων”.
Έχω την εντύπωση ότι η χώρα περνά συνειδητά από την περίοδο των ψευδαισθήσεων σε μια νέα εποχή ορθολογικής διαχείρισης των πραγμάτων. Οσες από τις πολιτικές δυνάμεις ενστερνιστούν το διακύβευμα θα είναι διπλά κερδισμένες, όσες αποστεωθούν από τον ξύλινο λόγο, θα αποτύχουν.
Η πολιτική ζωή της χώρας χρειαζόταν να ξαναβρεί ένα φυσιολογικό ρυθμό, και έναν υποτυπώδη αυτοσεβασμό. Ολα τα προηγούμενα χρόνια (τα πέτρινα χρόνια της χρεοκοπίας) οι πολιτικές λέξεις είχαν πάψει να είναι το σπίτι μας.
Η πολιτική ζωή, όμως, έχει και ένα στυλ και όσο κι αν σας φανεί περίεργο, και μια αισθηματική αγωγή.
Αυτό προοδευτικά μπορεί να μετατραπεί σε κατάκτηση της κανονικότητας.
Η δημόσια ζωή είναι βήματα γεμάτα ενέδρες. Αν αρχίσουμε καλά ενδέχεται να τελειώσουμε καλά.

1 σχολιο

  • [Γιώργος Κ.] ~ ~ ~ Απάντηση

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τερμάτισε όλες τις παθογένειες της ελληνικής πολιτικής. Αυτό οδήγησε σε μια κάθαρση από ψευδαισθήσεις της κοινωνίας και σε μια κόπωση από τον συνεχή βομβαρδισμό με ψέματα και θεατρινισμούς. Ο κ. Τσίπρας έκανε την Ελλάδα να σιχαθεί τον εαυτό της. Με άλλα λόγια, η κοινωνία είναι τώρα ψυχολογικά πρόθυμη να ακούσει την λογική, χωρίς να κλείνει τα αυτιά απλά και μόνο διότι αυτός που την αντιπροσωπεύει είναι από κόμμα που δεν υποστήριζε. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να το θέλει μας πήγε μπροστά ως χώρα. Μεγάλη τύχη, όμως, που βρέθηκε ένας αξιόλογος άνθρωπος στην κορυφή του κράτους, που κατάλαβε τα σημάδια των καιρών και που έχει την ικανότητα να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα και έπειτα την πολιτική παιδεία για να χαράξει και να οργανώσει σωστά την πορεία. Μεγάλα θαύματα δεν θα μπορεί να κάνει. Αλλά τα μικρά θαύματα αλλάζουν τον κόσμο. Φυσικά και η σωστή ψυχολογία. Και η ψυχολογία ενός λαού είναι άλλη όταν δεν κυβερνά πια η τρέλα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.