Μουσείο Τυπογραφείας

Κατάληψη από τον ΔΕΔΔΗΕ σε χωράφι!

Κύριε διευθυντά,
λίγο πριν το Πάσχα, συνεργείο εξουσιοδοτημένο από την ΔΕΔΔΗΕ μπήκε αυθαίρετα και απροειδοποίητα στο δικό μου χωράφι (εντός σχεδίου στον Βάμο) επιχειρώντας να εγκαταστήσει ένα “επίτονο” 5-6 μέτρα από τον τοίχο του σπιτιού μου, κατάστρεψε κυριολεκτικά το χωράφι μου, έσπασε σωλήνες άρδευσης, κ.λπ.
Μετά από εξώδικη διαμαρτυρία μου, επισκέφθηκε το χώρο ο υπεύθυνος τεχνικός υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος “έκρινε” τα πράγματα καλώς καμωμένα.
Δεδομένου όμως ότι η εγκατάσταση αυτή θα γίνει ακριβώς στη μέση του χωραφιού μου, δεδομένου επίσης ότι είναι το μόνο ξέφωτο στο χώρο αυτό, ακυρώνει κάθε πιθανή μελλοντική του χρήση.
Τους υπέδειξα έναν πολύ απλό τρόπο (καθώς το επίτονο αυτό αποτελεί συνισταμένη δύο συνιστωσών, ένθεν και ένθεν) δεν το απορρίπτουν μεν πλην όμως το θεωρούν δύσκολο να γίνει γιατί έχουν λέει, ένα “συγκεκριμένο” τρόπο να λύνονται τα προβλήματα αυτά.
Ο τρόπος δηλ. είναι σχέδια επί χάρτου, και να εισβάλουμε καουμπόικα στην ιδιοκτησία του καθενός!!
Μου απαντήθηκε μάλιστα πως η ΔΕΔΔΗΕ έχει “ιδιόμορφο νόμιμο δικαίωμα” να καταπατά ακόμα και ιδιωτικούς χώρους!!
Ερώτημα 1ο: Δικαιούται η οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική ή…. εταιρία να εισβάλλει απροειδοποίητα οπουδήποτε, σαν στρατός κατοχής;
Ερώτημα 2ο: Από πού ξεκινούν και πού σταματούν τα όρια του “ιδιόμορφου νόμιμου δικαιώματος” της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ, καταπάτησης των νόμιμων δικαιωμάτων των πολιτών;
Νομίζω πως ο εξηλεκτρισμός ενώ κάποτε αποτελούσε τη φωτεινή δάδα που διέλυε τα σκοτάδια της ανθρώπινης σκλαβιάς, σήμερα, κατά την εποχή της καινούριας βαρβαρότητας, πολύ συχνά φτάνει στο σημείο να γίνεται κομμάτι της και να την υπηρετεί.
Ας φροντίσει λοιπόν η ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ να μην καταχράται των όποιων δικαιωμάτων της δώσανε οι μνημονιακές μας κυβερνήσεις, κι ας φροντίζει καλύτερα τους ανθρώπους της που τόσο συχνά διαβάζουμε για τραγικά εργατικά ατυχήματα.
Κι ας αφήσει και μένα στην ησυχία μου!
Γρηγόρης Νιόλης
χαράκτης – ζωγράφος

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.