Μουσείο Τυπογραφείας

Υποβολέας και αντίλαλος

02Την πιο ωραία του… παράσταση ανέβασε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης την Πέμπτη. Το σκηνικό στήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων και σκοπός ήταν (για ακόμα μια φορά) να γίνει το άσπρο – μαύρο, να πουν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα με το θέατρο και να κουνήσουν αυστηρά το δάκτυλο σε όσους ασκούν κριτική.
Αυτόν τον ρόλο ανέλαβε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών, ο κ. Σαρρής, που μίλησε για ΜΜΕ που λένε ψέματα. Ελπίζουμε σύντομα να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει, να κατονομάσει τα ΜΜΕ και να υποδείξει τα ψέμματα, ώστε να μπορέσει να γίνει ένας δημόσιος διάλογος.
Αντίστοιχες και οι παρεμβάσεις του δημάρχου Χανίων βέβαια, ο οποίος πιο… διακριτικά μίλησε γενικά κι αόριστα γι’ ανθρώπους που δυσφημούν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. Καλό θα είναι κι αυτός να κινήσει αντίστοιχες διαδικασίες. Ποιοι και με ποιο τρόπο συκοφαντούν;
Ούτε συνεννοημένοι να ήταν πάντως Βάμβουκας και Σαρρής. Ο δήμαρχος στο καρφί και ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας στο πέταλο.
Κάπως έτσι δεν είναι και οι υποβολείς στο θέατρο; Οταν χάνει κάποιος τα λόγια του, έχει τον άλλον να βοηθάει. Ή μήπως να λέει αντ’ αυτού αυτά που δεν θέλει να πει ο ίδιος;
Και κάπως έτσι, παίρνουμε μια γεύση από όσα θα ζήσουμε με τον “Κλεισθένη” στα μελλοντικά δημοτικά συμβούλια…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.