Μουσείο Τυπογραφείας

Ηχηρό μήνυμα

Κραυγή πολιτών χθες στη Σούδα για την προστασία της Μεσογείου. Γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις πως δεν θα προβλέπεται απόρριψη χημικής ουσίας στη θάλασσα ή στο έδαφος, οι πολίτες είναι υποψιασμένοι και ανήσυχοι.
Γιατί, η Μεσόγειος είναι το σπίτι μας. Και αν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα “ατυχήματος” ή “λάθους” κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, είναι προτιμότερο η καταστροφή των χημικών της Συρίας με την πειραματική μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω, να γίνει αλλού. Οχι στη Μεσόγειο.
Γιατί, δεν ρωτήθηκε κανείς κάτοικος της Μεσογείου για την επιλογή αυτής της περιοχής ως προς την εφαρμογή της συγκεκριμένης πειραματικής μεθόδου.
Το συγκεκριμένο θέμα, που αναδείχτηκε πρώτα από τα “Χανιώτικα νέα” με σειρά δημοσιευμάτων, δεν αφορά λίγους. Μας αφορά όλους.
Οι πολίτες, όπως και οι φορείς που συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση, αψηφώντας τη βροχή και το κρύο, έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τη σωτηρία της Μεσογείου. Γιατί, επιτέλους, δεν μπορεί οι κυβερνήσεις να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Και ξενοδόχοι της Μεσογείου είναι οι λαοί της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.