Μουσείο Τυπογραφείας

Η κοπή της βασιλόπιτας της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

» Βράβευση βιβλίων των μελών του έτους 2019

Την Κυριακή το απόγευμα, στη νέα έδρα της, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 24, 6ος όροφος, σε έναν ευρύχωρο και αρκετά συμπαθητικό χώρο, μαζεύτηκαν μερικές δεκάδες από τα μέλη της εταιρείας. Κυρίως από την Αττική, όμως ήρθαν και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Ως γνωστό, η εταιρεία έχει μέλη σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, μα και σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπως Αυστραλία – Αμερική – Ιαπωνία κ.λπ.
Στην αρχή της εκδήλωσης, πήρε το λόγο η νέα μας πρόεδρος, κυρία Αικατερίνη Μπατάλια,για έναν εγκάρδιο χαιρετισμό προς τα παρόντα μέλη, κι ευχήθηκε κάθε καλό για τα μέλη μα και για την Ελλάδα μας, στις δύσκολες μέρες που περνούμε. Επειτα, ξεκίνησε η απονομή των βραβείων για τα μέλη εκείνα που συνέγραψαν κάποιο βιβλίο, ποιητική συλλογή, διήγημα ή παιδικό βιβλίο ή κάποιο ζωγραφικό πίνακα. Για το λόγο ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2020 σαν έτος Μελίνας Μερκούρη και Αντώνη Σαμαράκη, στα βραβεία που δόθηκαν εικονίζονται και οι δύο.
Τα βραβεία που απονεμήθησαν ήσαν μερικές δεκάδες. Παράλληλα με την απονομή, οι βραβευμένοι διάβαζανταν και κάποιο ποίημα ή πεζό από το έργο τους.
Εν τω μεταξύ, έφτασε και ο πατέρας Θεοδόσιος, με καταγωγή από την Κρήτη, για τον αγιασμό και την κοπή της πίτας.
Εμβόλιμα, η πρόεδρός μας, ανακοίνωσε πως την 21η Μαρτίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 6 με 9 μ.μ., θα γίνει η διεθνής γιορτή των ποιητών στο ΟΠΑΝΔΑ (Ακαδημίας 50, αίθουσα Αντώνης Τρίτσης), στην οποία εκδήλωση, η πρώην πρόεδρος κα Χρυσούλα Βαρβέρη – Βάρρα θα ανακυρηχθεί επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε όλοι παρόντες και να μην απουσιάζει κανείς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.