Μουσείο Τυπογραφείας

Η κλοπή της κλοπής…

Κύριε διευθυντά,
Η κοροϊδία και το ψέμα της κυβέρνησης φαίνεται να είναι το μεγάλο «εργαλείο» εξαπάτησης των «αρίστων» προς όλους εμάς τους συνταξιούχους γονείς και παππούδες αυτής της κοινωνίας . Όλες οι κυβερνήσεις από το 2012 μέχρι και σήμερα στους πρώτους που «άπλωναν χέρι» κάνοντας περικοπές, ήταν οι συντάξεις και τα δικαιώματα που είχαμε αποκτήσει με κόπους μιας ζωής. Στα 80 δισ. ευρώ ήταν οι περικοπές και η φοροληστεία στα χρόνια της κρίσης. Από μόνα τους μαρτυρούν το μέγεθος της κλοπής και της αδικίας που έχουμε υποστεί.
Ο συνεχής αγώνας, η οργανωμένη διεκδίκηση, από την πλειοψηφία του συνταξιουχικού κινήματος, η διαρκής παρουσία μας στον δρόμο του αγώνα έφερε αποτέλεσμα. Όλος αυτός ο συνεχόμενος και συνεπής αγώνας έφερε άλλη μια μικρή νίκη. Πριν λίγες μέρες το Συμβούλιο της Επικράτειας αναγνώρισε την κλοπή που χρόνια τώρα γίνεται σε βάρος μας. Με απόφαση του ΣΤΕ ζητά από την κυβέρνηση να μας επιστραφούν εφάπαξ 3,9 δισ. ευρώ από τα κλεμμένα. Έρχεται όμως, με θράσος κυβερνητική τροπολογία να μας δώσει πίσω τελικά μόνο το 35% από τα 3,9 δισ. αλλά και να αποκλείσει προκλητικά όσους παίρνουν συντάξεις μικρότερες των 1.000 ευρώ δηλαδή σχεδόν το 60% των δικαιούχων. Η δικαιολογία το λιγότερο αστεία αλλά πολύ επικίνδυνη, αφού θέτει σαν επιχείρημα ότι για να επιστρέψει όλα τα χρήματα που προβλέπει η απόφαση του ΣΤΕ θα διαταραχτεί η «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης, θα διαμαρτυρηθούν λέει οι άνεργοι, συνολικά οι εργαζόμενοι!!! Όλοι αυτοί που χρηματοδοτούν τον ΕΦΚΑ. Κάνει πως ξεχνάει μάλλον η κυβέρνηση ότι οι σημερινοί ασφαλισμένοι πληρώνουν τώρα για να πάρουν τη δικιά τους σύνταξη, όπως πληρώσαμε και εμείς οι συνταξιούχοι όλα τα χρόνια του εργάσιμου βίου μας για να πάρουμε τη δικιά μας σύνταξη. Είναι τουλάχιστον θλιβερή αυτή η πολιτική που προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό προσπαθώντας να φέρει σε αντιπαράθεση τους εργαζομένους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολουμένους με τους γονείς και τους παππούδες τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι πενιχρές συντάξεις που παίρνουμε συντηρούν σήμερα πολλές οικογένειες που βιώνουν τις συνέπειες των πολιτικών που πιστά ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση. Η δικαιολογία ότι το κράτος έχει πτωχεύσει είναι μεγάλο ψέμα. Αυτοί που έχουν πτωχεύσει είναι οι εργαζόμενοι και εμείς οι συνταξιούχοι και όλα αυτά τα δισ. που έκλεψαν πήγαν στις τσέπες του μεγάλου κεφαλαίου.
Κανένας συνταξιούχος, κανένας εργαζόμενος, κανένας αυτοαπασχολούμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί την «κλοπή» του ιδρώτα του που γίνεται χρόνια τώρα. Χρειάζεται να παραμερίσουμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που με μεγάλη ευκολία συμβιβάζεται με υποσχέσεις και με ψίχουλα αρκεί να μη διαταραχτεί η περίφημη «κοινωνική συνοχή». Για χάρη της κοινωνικής συνοχής όμως, οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα παίρνουν από τους πολλούς (εργαζομένους, αυτοαπασχολουμένους, συνταξιούχους) και τα δίνουν απλόχερα στους λίγους (εφοπλιστές, βιομήχανους μεγαλέμπορους). Όλες οι παλιές και οι νέες περικοπές, όλα τα παλιά και νέα μέτρα που έρχονται θα παρθούν πίσω, μόνο με την πίεση που ασκεί η οργανωμένη παρέμβαση μέσα από το συνταξιουχικό κίνημα που απορρίπτει τον συμβιβασμό και τη μοιρολατρία.

Για την αγωνιστική συνεργασία συνταξιούχων Ν. Χανίων
Αρχοντάκης Ιωάννης,
Κορακάκης Μανώλης,
Παπαντωνάκης Νίκος,
Πετράκης Χαράλαμπος,
Πετράκης Στέλιος.

1 σχολιο

 • [Μάρκος Δασκαλάκης] ~ ~ ~ Απάντηση

  Οι κκ συνταξιουχοι, θα ηταν καλό να μας ενημερώσουν για τα παρακάτω, αντί των μεγαλοστομιών περι “αδικιών και κλοπών”:
  1. Τι ποσά εχουν καταβάλλει για ΣΥΝΤΑΞΗ, ΕΦΑΠΑΞ και ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, σε ποια ταμεία και για πόσα χρόνια
  2. Τι ποσά Σύνταξης και ΕΦΑΠΑΞ εχουν εισπράξει εως σήμερα, απο ποια ταμεία και για πόσα χρόνια.

  Αν κανουν μια απλή αφαίρεση των 2 ανωτέρω (δίχως να υπολογίζουν το κόστος χρήματος και τον πληθωρισμό) με λύπη τους θα διαπιστώσουν οτι οι “εισφορές” τους, ειναι κατά πολύ λιγότερες απο τις απολαβές τους, έστω και τις μειωμένες του σήμερα.

  Ισως τοτε καταλάβουν οτι το Ελληνικο ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ συναξιοδοτικό σύστημα σημαινει: ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ και οι ΥΨΗΛΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, για να ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ και οι “ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ”.

  Μάρκος Δασκαλάκης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.