Μουσείο Τυπογραφείας

Η “ατζέντα” των Χανίων

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει μια δημοτική Αρχή, είναι να θεωρήσει πως μπορεί η ίδια να φτιάξει την “ατζέντα” για την πόλη. Αγνοώντας, ή πιστεύοντας ότι μπορεί να ξεπεράσει την πραγματικότητα.
Αυτό συμβαίνει το τελευταίο εξάμηνο στα Χανιά. Το χαλί όμως, είναι μικρό για να κρύψει τα προβλήματα που επιτακτικά έρχονται στο προσκήνιο, ενώ το επικοινωνιακό γκλίτερ δεν αρκεί πλέον για να κρύψει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ πολιτικής και μικροπολιτικής.
Ο γεμάτος κουμπαράς και τα δρομολογημένα επί δημαρχίας Βάμβουκα έργα, έδιναν την εσφαλμένη εντύπωση ότι η τετραετία θα θυμίζει βόλτα στο πάρκο υπό τους ήχους του Λου Ριντ, όμως η ζωή σε μια πόλη όπως τα Χανιά, δεν επιτρέπει σε κανέναν να φτιάχνει σενάρια.
Κάπως έτσι, χτυπούν πλέον την πόρτα του δημαρχείου ζητήματα που προϋποθέτουν αντίληψη των προβλημάτων και των δυνατοτήτων της πόλης, καλή γνώση των χρηματοδοτικών και άλλων εργαλείων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Δήμος και κυρίως σχέδιο· ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Με ξεκάθαρες θέσεις και στόχους, μακριά από… ολιστικές φιλοσοφίες.
Iσως το λάθος να έγινε στη… μετάφραση. Eτσι, από τη «φαντασία στην εξουσία», βρεθήκαμε στη «φαντασίωση της εξουσίας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.