Μουσείο Τυπογραφείας

“Εύζωνες, οι φύλακες των αφανών”

“Φως” στην αθέατη πλευρά του Εύζωνα, την καθημερινότητά του, αλλά και την παρουσία του σε εθιμοτυπικές αποστολές, ρίχνει η έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ με θέμα: “Εύζωνες, οι φύλακες των αφανών”.
H έκθεση εγκαινιάστηκε προχθές από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, στο Νεώριο Μόρο, παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς και διοργανώνεται στα Χανιά από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.
«Η ιστορία των Ευζώνων μετράει πια 150 χρόνια ζωής και η δράση που ανέπτυξαν στο διάβα του χρόνου, τους έχει καταγράψει στη συνείδηση του λαού μας ως σύμβολα γενναιότητας. Η παρουσία τους αποτελεί για όλους μας σημείο αναφορά της ελληνικότητάς μας, της εθνικής μας ταυτότητας και παράδοσης», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.
Ο Αντιπρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, Μανώλης Λεκάκης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της έκθεσης και χαρακτήρισε τιμή για τον Όμιλο το γεγονός ότι φιλοξενείται στους χώρους του.
Φανερά συγκινημένη η φωτογράφος, καθώς τα εγκαίνια της Έκθεσης έγιναν η αφορμή να συναντήσει ξανά Χανιώτες που έχουν υπηρετήσει ως Εύζωνες και με τους οποίους συνεργάστηκε για το έργο της, μοιράστηκε με το κοινό στιγμές από την εμπειρία της αυτή. Στο ίδιο κλίμα και οι Χανιώτες – Εύζωνες  αναφέρθηκαν σε ξεχωριστές στιγμές από τη θητεία τους στο σώμα.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκθεση θα παραμείνει στο Νεώριο του Μόρο μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, με ώρες λειτουργίας καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.