Μουσείο Τυπογραφείας

Εκατοντάδες προσκυνητές στην αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού (φωτ. & βίντεο)

Η Γέννηση του Χριστού στο σπήλαιο της Βηθλεέμ έχει καταγραφεί ως το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό γεγονός της ανθρωπότητας.

Στο Νομό Χανίων εδώ και αρκετά χρόνια γιορτάζεται παραστατικά μέσα στο τεράστιο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στη Μαραθοκεφάλα της ενορίας Σπηλιάς όπου και φέτος εκατοντάδες προσκυνητές παραβρέθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων γεμίζοντάς το ασφυκτικά, όπου σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα έγινε αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού, μεταφέροντας νοερά τους προσκυνητές στο αληθινό σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Στη νυκτερινή Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία που άρχισε στις 21.00’ προεξήρχε ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Το σπήλαιο αυτό έχει τη δική του ιστορία την οποία πριν από αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα το 2011 σε αφιέρωμα που δημοσιεύσαμε στα «Χ.Ν.», ο μακαριστός πλέον, πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Σφακιανάκης, εφημέριος της Ενορίας Σπηλιάς, είχε, μεταξύ άλλων, υπογραμμίσει:

«Τα σπήλαια απανταχού της γης υπήρξαν τα κρησφύγετα και τα πρώτα σπίτια των ανθρώπων. Μέσα σε αυτά βολεύτηκαν γενιές γενεών, γράφτηκαν θρύλοι και ιστορίες για τη ζωή των ανθρώπων γύρω από την πάλη, τους αγώνες τους υπαρξιακούς και τη σκληρή επιβίωση για την εξέλιξη του πολιτισμού. Ανάμεσα στα πολλά θαυμάσια σπήλαια που κληρονομήσαμε σε αυτόν τον πλανήτη είναι και το δικό μας εδώ στην Ενορία Σπηλιάς, στη Μαραθοκεφάλα. Χιλιάδες προσκυνητές από διάφορα μέρη του κόσμου έχουν έρθει και αυτοί στη συνέχεια έστειλαν άλλους για να δημιουργηθεί έτσι μια αλυσίδα προβολής και διάδοσης από στόμα σε στόμα.

Τόπος ιερός για όλους τους χριστιανούς, ντόπιους και ξένους, μα και σεβάσμιος για τους άλλους επισκέπτες».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.