Εγκώμιο για το κρητικό ελαιόλαδο έπλεξε ένας διάσημος Ιάπωνας σεφ ο οποίος φιλοξενήθηκε στα Χανιά.
Τον σεφ Shinnosuke Ishi-kawa, ο οποίος δηλώνει λάτρης του κρητικού ελαιολάδου, φιλοξένησε η εταιρεία “Terra Creta”.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο σεφ έχει δική του εκπομπή μαγειρικής σε μεγάλο ιαπωνικό κανάλι, ενώ αρθρογραφεί σε περιοδικά γαστρονομίας. Επίσης, παραδίδει μαθήματα κυρίως γύρω από την υγιεινή διατροφή και τη δημιουργική κουζίνα.
Σε συνεργασία με την “Terra Creta” προτείνει ήδη την ενσωμάτωση του ελαιολάδου ως αναγκαίο συστατικό που προσδίδει όχι μόνον ωφέλιμα και θρεπτικά στοιχεία, αλλά και πιο ισορροπημένη γεύση, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζεται αρμονικά με την σάλτσα σόγιας που χρησιμοποιείται στα περισσότερα πιάτα της ασιατικής κουζίνας.
Στην τετραήμερη επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να βιώσει στα κτήματα της “Terra Creta”, όλη τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, από τη συλλογή στον ελαιώνα μέχρι το ελαιοτριβείο και την τυποποίηση. Ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τη θρεπτική αξία αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, καθώς και για τους διαφορετικούς τρόπους χρήσεώς του, όπως αυτοί εφαρμόζονται στην κρητική διατροφή.
Ο σεφ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταξιωμένους επαγγελματίες της κρητικής κουζίνας, αλλά και να προετοιμάσει ιαπωνικά πιάτα με χρήση ελαιολάδου, μέσα από προσαρμοσμένες συνταγές που θα παρουσιάσει και στην ιαπωνική τηλεόραση».