Μουσείο Τυπογραφείας

“Διψάνε” τα φυτά

Η άνοδος του υδραργύρου τις τελευταίες ημέρες αύξησε τις ανάγκες των καλλιεργειών σε νερό.
Αυτό επισημαίνεται στην εβδομαδιαία  ενημέρωση των αγροτών για τη σωστή άρδευση των καλλιεργειών που εκδίδει το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.  Στο “δελτίο αναγκών σε νερό άρδευσης των καλλιεργειών”  αναφέρονται οι ανάγκες σε νερό των κυριοτέρων καλλιεργειών (ελιά, εσπεριδοειδή και αβοκάντο) για την εβδομάδα 30/9 – 6/10/2013 (κ.μ. ανά στρέμμα) στις διάφορες περιοχές του Ν. Χανίων. Η εκτίμηση των αναγκών γίνεται με τα κλιματικά δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας και τον φυτικό συντελεστή της καλλιέργειας, ενώ ο αριθμός δόσεων καθορίζεται από τον τύπο του εδάφους.
08Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, «οι ανάγκες άρδευσης στο σύνολο των εξεταζομένων περιοχών είναι αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών που επικράτησαν και την απουσία βροχής».
Επισημαίνεται ότι η προτεινόμενες ανάγκες είναι ενδεικτικές και δεν αντικαθιστούν τις ανάγκες που εκτιμούνται σε συγκεκριμένους αγρούς με πραγματικά στοιχεία (σύσταση εδάφους, μικροκλίμα της περιοχής κ.λπ.). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της πληροφορίας του δελτίου οι αγρότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2821083442 και 2821083443 τις εργάσιμες ώρες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.