Μουσείο Τυπογραφείας

Διάψευση από το Facebook

Facebook outperforms analysts' expectationsΤις καταγγελίες που θέλουν το Facebook να επιτρέπει την πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών σε εταιρείες όπως οι Microsoft, Amazon, Netflix, Spotify και Yahoo, διέψευσε χθες η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η εταιρεία, όμως, απέφυγε να κάνει λόγο για τις αποκαλύψεις ότι επέτρεψε την πρόσβαση σε πολύ περισσότερα δεδομένα χρηστών από ό,τι είχε αρχικά παραδεχθεί. Ρεπορτάζ των Times της Νέας Υόρκης αποκάλυψε ότι το Facebook επέτρεπε εδώ και χρόνια σε περισσότερες από 150 επιχειρήσεις την πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, στα οποία περιλαμβάνονται τα μηνύματα email και τα στοιχεία «φίλων» των χρηστών χωρίς να έχει εξασφαλίσει την άδεια των εμπλεκομένων. Οι πληροφορίες της εφημερίδας προήλθαν από εσωτερικά έγγραφα του Facebook και από συνεντεύξεις με περισσότερους από 50 πρώην εργαζομένους.

Διαβάστε περισσότερα στην Καθημερινή

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.