Μουσείο Τυπογραφείας

Δεν βάζουμε μυαλό, δυστυχώς!

troxaiaΔεν βάζουμε μυαλό… δυστυχώς! Οσο μελάνι και να καταναλωθεί σε ρεπορτάζ για τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, όσα θύματα και να θρηνήσουμε, όσα «γιατί» χαροκαμένων οικογενειών και αν μείνουν αναπάντητα… δεν φαίνεται να βάζουμε μυαλό όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά. Αυτό δείχνουν τα στατιστικά που έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία για τις τροχονομικές παραβάσεις στην Κρήτη το διάστημα του εορταστικού τριημέρου.
Σε ένα τριήμερο λοιπόν, που η κίνηση στο οδικό δίκτυο ολόκληρου του νησιού ήταν αυξημένη λόγω του εορτασμού της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας και η προσοχή των οδηγών θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, βεβαιώθηκαν 1.353 παραβάσεις από 249 συνεργεία ελέγχου! 451 τροχονομικές παραβάσεις ανά ημέρα δηλαδή! Δεν έχουμε που δεν έχουμε το ασφαλέστερο οδικό δίκτυο, δεν σεβόμαστε και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!
Πόσοι συνάνθρωποί μας άραγε πρέπει να χαθούν στην άσφαλτο για να βάλουμε μυαλό;
Πόσες οικογένειες πρέπει να βιώσουν τον πόνο της απώλειας αγαπημένων προσώπων για να αλλάξουμε νοοτροπία;
Η Κρήτη έχει θρηνήσει πολλές φορές θύματα τροχαίων δυστυχημάτων, γιατί δεν κάνουμε κάτι να το αλλάξουμε αυτό;
Στη θεωρία όλοι είναι τυπικοί, στην πράξη όμως άλλα λένε τα στατιστικά…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.